Σε θερμοκρασία 92 βαθμών «εξουδετερώνεται» ο κορονοϊός

Κανένα σχόλιο

Γάλλοι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι ο νέος κορονοϊός εξουδετερώνεται πλήρως, όταν εκτίθεται σε θερμοκρασία 92 βαθμών Κελσίου για χρονικό διάστημα 15 λεπτών.

Στους 92 βαθμούς Κελσίου για 15 λεπτά. Αυτή είναι η θερμοκρασία, στην οποία το νέο στέλεχος του κορονοϊού φαίνεται ότι εξαλείφεται πλήρως.

Πιο συγκεκριμένα, μία ομάδα Γάλλων επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο της Προβηγκίας διαπίστωσε ότι η COVID-19 εξουδετερώνεται ολοκληρωτικά, όταν εκτίθεται σε θερμοκρασίες άνω των 92 βαθμών Κελσίου για 15 λεπτά της ώρας.

"Sponsored links"

Αρχικά, οι επιστήμονες τοποθέτησαν τον ιό σ’ ένα τεχνητό περιβάλλον, σε θερμοκρασία της τάξης των 60 βαθμών Κελσίου για μία ώρα.

Υπό αυτές τις συνθήκες, όμως, παρατήρησαν ότι ο ιός εξακολουθεί να διατηρεί τη ικανότητα πολλαπλασιασμού και μετάδοσης.

Ως εκ τούτου, αποφάσισαν να δοκιμάσουν τη «λύση» των 92 βαθμών Κελσίου για 15 λεπτά, κάτι το οποίο αποδείχθηκε αποτελεσματικό.

Για τις ανάγκες της έρευνας, μάλιστα, οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν τα υγιή κύτταρα μίας μαϊμού από την Αφρική, αλλά και στέλεχος του νέου κορονοϊού από Γερμανό ασθενή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η COVID-19 πρωτοεμφανίστηκε τον Δεκέμβριο του 2019 στην επαρχία Γουμπέι της Κίνας και έκτοτε έχει εξαπλωθεί σ’ όλο τον πλανήτη.

Μέχρι στιγμής, έχουν καταγραφεί πάνω από 2,1 εκατομμύρια κρούσματα, ενώ περισσότεροι από 146.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

sputnik.gr

Στα : Επιστήμη

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live