Σε θετικό κλίμα η συνάντηση Σταθάκη με τον πρόεδρο του Ομίλου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Βέρνερ Χόγιερ

Κανένα σχόλιο

Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Λουξεμβούργο η συνάντηση του Υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργου Σταθάκη με τον Πρόεδρο του Ομίλου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) Βέρνερ Χόγιερ.

Συζητήθηκε η τρέχουσα δραστηριότητα της ΕΤΕπ στην Ελλάδα, που σχετίζεται με τα έργα ΕΣΠΑ και την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις νέες προοπτικές που ανοίγονται από το Σχέδιο Γιούνκερ και στη δυνατότητα ένταξης σε αυτό ελληνικών έργων.

Στο ίδιο πλαίσιο αναλύθηκαν εκτενώς τα χρηματοδοτικά εργαλεία για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τις οποίες η ΕΤΕπ έχει ενισχύσει από την αρχή της κρίσης με 11 δισ. ευρώ. Ο Πρόεδρος Χόγιερ διαβεβαίωσε τον Υπουργό Οικονομίας ότι η ΕΤΕπ θα συνεχίσει να υποστηρίζει τα υγιή δημόσια και ιδιωτικά έργα στην χώρα, καθώς επίσης και όσα έχουν προκύψει με τη σύμπραξη του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα.

"Sponsored links"

Τέλος, ο Πρόεδρος της ΕΤΕπ εξέφρασε στον Έλληνα Υπουργό την αμέριστη συμπαράστασή του στη γενικότερη πορεία των διαπραγματεύσεων και τόνισε ότι ο Όμιλος είναι πρόθυμος να βοηθήσει σε οποιεσδήποτε νέες ρυθμίσεις προς όφελος της Ελλάδας, αν αυτό ζητηθεί από τα 28 κράτη-μέλη της ΕΕ.

 

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live