14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Σε κίνδυνο 300 άνθρωποι νότια των Χανίων

Ημερομηνία:

Έκκληση για βοήθεια απευθύνουν εκατοντάδες άνθρωποι σε σκάφος νότια της Κρήτης.

Από το βράδυ της Παρασκευής, η οργάνωση ALRAM PHONE έχει απευθύνει δημόσια έκκληση για την έναρξη επιχείρησης διάσωσης προς το Ελληνικό Λιμενικό Σώμα και τις ελληνικές αρχές, τονίζοντας ότι στο σκάφος βρίσκονται πάνω από 300 άνθρωποι.

Η πρώτη ειδοποίηση ήρθε το βράδυ της Παρασκευής στις 8:51, με το στίγμα του σκάφους να εντοπίζεται μεταξύ Κρήτης και Λιβύης και ενώ έπνεαν άνεμοι ταχύτητας 27 κόμβων.

Σε δεύτερη ενημέρωση το πρωί του Σαββάτου το ALARM PHONE ενημέρωσε πως το σκάφος παρασύρεται μέχρι την Κρήτη (λιγότερο από 40 μίλια από την ακτή) ενώ σε νεότερη αναφορά λίγο πριν τις 9 το πρωί το ακυβέρνητο σκάφος φαίνεται να βρίσκεται λιγότερο από 10 μίλια από τα νότια του νομού Χανίων και στα ανοιχτά της Παλαιόχωρας.

Σύμφωνα με την οργάνωση, στο σκάφος υπάρχουν παιδιά που έχουν πάθει αφυδάτωση, ενώ άνθρωποι έχουν αρρωστήσει, την ώρα που επισημαίνεται πως είναι καθήκον της ελληνικής ακτοφυλακής να τους διασώσει.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ