Σε καλό δρόμο οι αφίξεις στην Τήνο – Στο 75% η πληρότητα στη Σκύρο

Κανένα σχόλιο

Ικανοποιητικές αφίξεις παρουσιάζει μέχρι στιγμής η Τήνος από άποψη τουριστικής ζήτησης, αν λάβουμε υπόψη τις δύσκολες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί λόγω κορωνοϊού σύμφωνα με τα στοιχεία του Λιμεναρχείου. Συγκεκριμένα τον Ιούλιο καταγράφηκαν 50.404 αφίξεις έναντι 92.389 του αντίστοιχου περυσινού μήνα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, αν υπολογιστεί ότι οι κατάπλοι είχαν φέτος περίπου 60% πληρότητα, πράγμα που σημαίνει ότι οι επιβάτες ήταν κατά 40% λιγότεροι, λόγω των μέτρων της πανδημίας, οι φετινές αφίξεις θα μπορούσαν να χαρακτηριστιούν καλές.

«Είμαστε σε καλό δρόμο», δηλώνει ο δήμαρχος του νησιού Γιάννης Σιώτος και προσθέτει: «Εκπέμψαμε τα σωστά μηνύματα τον κατάλληλο χρόνο και στο κατάλληλο κοινό και βλέπουμε τα αποτελέσματα. Προσβλέπουμε σε ένα ακόμα καλύτερο Αύγουστο, εάν δεν υπάρξει δραματική τροπή στην εξέλιξη των κρουσμάτων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Πολύ περισσότερο που η Τήνος έμεινε μακριά από το επιδημικό φαινόμενο και εξακολουθεί να παραμένει ένας ασφαλής προορισμός».

"Sponsored links"

Υπερβαίνει το 75% η πληρότητα στη Σκύρο

Το στοίχημα της φετινής τουριστικής σεζόν φιλοδοξεί να κερδίσει το νησί της Σκύρου, αφού παρουσιάζει ήδη πληρότητα 75% στα τουριστικά καταλύματα με περαιτέρω αυξητικές τάσεις για τον Αύγουστο.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Σκύρου, Νίκος Μαυρίκος, «στην πιο δύσκολη τουριστική περίοδο των τελευταίων δεκαετιών, η Σκύρος κινείται ικανοποιητικά με την πληρότητα στα ξενοδοχεία να έχει υπερβεί το 75%. Με ιδιαίτερα οικονομικές τιμές στη διαμονή και στην εστίαση και με πλήρη και συνεπή εφαρμογή του υγειονομικού πρωτοκόλλων, δουλεύουμε μαζί με τους επαγγελματίες του τουρισμού ώστε να παρέχουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες στους επισκέπτες μας».

Παράλληλα, με πρωτοβουλία του Δήμου, βρίσκεται στις υπηρεσίες των κατοίκων και επισκεπτών εξειδικευμένο προσωπικό με ειδικό πνευμονολόγο, γιατρό ΕΟΔΥ και στρατιωτικό γιατρό.

Η Σκύρος είναι παραδοσιακά ένα νησί που αποτελεί πόλο έλξης για τους Έλληνες επισκέπτες και δεν στηρίζεται στον τουρισμό από το εξωτερικό, όπως άλλα νησιά της χώρας, όπως τονίζεται.

Παράλληλα, το νησί αξιοποιεί και μια σημαντική ιδιαιτερότητα που στις φετινές συνθήκες το καθιστούν έναν από τους πιο ελκυστικούς προορισμούς γι’ αυτό το καλοκαίρι, αφού αποτελεί ένα από τα πιο αραιοκατοικημένα νησιά της Ελλάδας, ενώ έχει περισσότερες από 180 παραλίες, εκ των οποίων η συντριπτική πλειοψηφία μη οργανωμένες.

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις