Σε κλίμα συγκίνησης η τελετή μνήμης στα Τσικαλαριά για τη Μάχη της Κρήτης

Κανένα σχόλιο

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποίηθηκε σήμερα, Παρασκευή 18/5/2018, στην 42η οδό Τσικαλαριών και συγκεκριμένα στο Μνημείο του Στρατιωτικού Εκστρατευτικού Σώματος Αυστραλών και Νεοζηλανδών (ANZAC) η τελετή μνήμης των γεγονότων της 27ης Μαΐου 1941.

“Αποδίδουμε την οφειλόμενη τιμή σε εκείνους, που πιστοί στα ιδανικά της ελευθερίας, πάλεψαν και θυσιάστηκαν σε μια κοινή προσπάθεια αποτροπής του εισβολέα”, τόνισε κατά την ομιλία του ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, επισημαίνοντας παράλληλα ότι είναι ιδιαίτερα τιμητική η παρουσία Βετεράνων, των απογόνων τους, καθώς και εκπροσώπων των Κυβερνήσεων της Αυστραλίας, της Ν. Ζηλανδίας και της Μ. Βρετανίας.

“Η Μάχη της τεσσαρακοστής δεύτερης (42ης) οδού ήταν μία άγρια αντεπίθεση από τους Αυστραλούς και Νεοζηλανδούς, ενάντια στον εχθρό και έγινε το πρωί της 27ης Μαϊου 1941. Κατά τη διάρκεια της Μάχης 200 και πλέον Γερμανοί σκοτώθηκαν, ενώ επιβραδύνθηκε η διαδρομή των Γερμανών προς Ανατολάς”, ανέφερε ο Δήμαρχος Χανίων, προσθέτοντας ότι “η οδός Τσικαλαριών έχει βρει πλέον τη θέση, που της αξίζει στην πρόσφατη Ιστορία. Ηθική μας υποχρέωση είναι, άλλωστε, να αποδίδουμε την οφειλόμενη τιμή σε εκείνους, που πιστοί στα ιδανικά της ελευθερίας πάλεψαν και θυσιάστηκαν σε μια κοινή προσπάθεια αποτροπής του εισβολέα”.

"Sponsored links"

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθηνε η Πρέσβης της Αυστραλίας, Kate Logan, ενώ η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ριζίτικα τραγούδια από τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Τσικαλαριών και παραδοσιακό κέρασμα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τσικαλαριών

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live