Σε λειτουργία το αγροτικό portal του Δήμου Κισσάμου

Κανένα σχόλιο

Ο Δήμος Κισσάμου, δίνοντας προτεραιότητα στην ενημέρωση και τεχνική υποστήριξη των δημοτών μας που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα, ο οποίος συνεχίζει να αποτελεί κύριο μοχλό ανάπτυξης της περιοχής, έθεσε σε λειτουργία το Αγροτικό Portal (agro.kissamos.gr).

Το Αγροτικό portal, είναι μία πύλη δεδομένων η οποία παρέχει κατηγοριοποιημένες πληροφορίες για τις καλλιέργειες της περιοχής μας  και ο κάθε ενδιαφερόμενος παραγωγός έχει τη δυνατότητα να λαμβάνει και εξειδικευμένη πληροφόρηση στο κινητό ή στο e-mail του.

Η διαδικτυακή αυτή πλατφόρμα (agroportal) παρέχει επιστημονικές πληροφορίες σχετικά με τις ορθές γεωργικές πρακτικές που αφορούν στις κυριότερες καλλιέργειες του δήμου (ελιά, εσπεριδοειδή, αμπέλι, ντομάτα και αγγουριά σε θερμοκήπιο, κρεμμύδι, σταμναγκάθι, και άλλες όπως αβοκάντο και καστανιά).

"Sponsored links"

Πιο αναλυτικά, οι παραγωγοί μπορούν να ενημερωθούν σχετικά με τους εχθρούς και τις ασθένειες  όλων των παραπάνω καλλιεργειών και τις πρακτικές αντιμετώπισης, τα εγκεκριμένα φυτοφάρμακα, συμβουλευτικές πληροφορίες για την εφαρμογή της άρδευσης και την διαχείριση του νερού ανά καλλιέργεια, πληροφορίες για την προστασία του περιβάλλοντος, τον καιρό και προειδοποιήσεις για έντονα καιρικά φαινόμενα, γεωργικές προειδοποιήσεις. Επίσης, όλοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται για  θέματα που αφορούν την κτηνοτροφία, την αλιεία, καθώς και για προκηρύξεις προγραμμάτων για τον πρωτογενή τομέα (από ΥΠΑΑΤ, κλπ).

Επιπλέον, στο portal θα αναφέρονται όλες οι επιχειρήσεις του αγροτοδιατροφικού τομέα του Δήμου Κισσάμου, ευκαιρίες απασχόλησης, τα νέα και οι εκδηλώσεις του δήμου.

Είναι σχεδιασμένο για να είναι κατανοητό και εύκολο στη χρήση, ακόμη και από νέους χρήστες του διαδικτύου, έτσι ώστε η πρόσβαση στις πληροφορίες του να είναι εύκολη, γρήγορη και αξιόπιστη.

Το agroportal ενημερώνεται συνεχώς και θα παραδοθεί ολοκληρωμένο μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2022, ωστόσο ο κάθε ενδιαφερόμενος έχει ήδη πρόσβαση στη δοκιμαστική έκδοση με τις υπάρχουσες πληροφορίες στη διεύθυνση https://agro.kissamos.gr/  ή από το σχετικό link (σύνδεσμο) στην αρχική σελίδα της επίσημης ιστοσελίδας του Δήμου Κισσάμου www.kissamos.gr.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live