Σημαντικές παρουσίες στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο για τα Ολοκαυτώματα και τις Γερμανικές Αποζημιώσεις

Κανένα σχόλιο

Ενόψει της έναρξης του 2ου Πανελλήνιου Συνεδρίου για τα Ολοκαυτώματα και τις Γερμανικές Αποζημιώσεις (Βιάννος 13-15.9.2013), έχουν ήδη φθάσει στην Κρήτη οι πρώτοι εκ των σημαντικών προσκεκλημένων του Συνεδρίου και με τις δηλώσεις τους διαμορφώνουν αγωνιστικό κλίμα διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών.Ο Μανόλης Γλέζος, το σύμβολο της Αντίστασης του λαού της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης και Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών, ήταν ο πρώτος που έφθασε στην Κρήτη και εξέφρασε προς τους οργανωτές την ικανοποίησή του για την πρωτοβουλία και την αισιοδοξία του ότι,ο αγώνας εισέρχεται σε μία νέα φάση και το Συνέδριο της Βιάννου, με τους σημαντικούς Έλληνες, Γερμανούς και Ιταλούς ομιλητές θα βοηθήσει αποφασιστικά στην περαιτέρω ανάδειξη και διεθνοποίηση του θέματος.

Ο Καθηγητής της Ιστορίας του Δικαίου στο Πανεπιστήμιο της Βρέμης Christophe Schminck-Gustavus, ο οποίος με την πολύχρονη έρευνά του συνέβαλε στην τεκμηρίωση και ανάδειξη του Ολοκαυτώματος στις Λυγκιάδες Ιωαννίνων, τους Ασπραγγέλους Ζαγορίου και γενικά στην ‘Ηπειρο, σε δηλώσεις του τόνισε ότι οι υπεύθυνοι για τα στυγερά εγκλήματα της Βέρμαχτ στην Ελλάδα ουδέποτε τιμωρήθηκαν, ενώ η Ελλάδα και οι Έλληνες ουδέποτε έλαβαν αποζημιώσεις ή επανορθώσεις από τη Γερμανία. Εξέφρασε, παράλληλα, την υποστήριξή του προς τον αγώνα για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών, σημειώνοντας ότι απαιτείται κλιμάκωση της πίεσης προς τη γερμανική κυβέρνηση για να αλλάξει την αδιάλλακτη στάση της.

Έχουν επίσης φθάσει στην Κρήτη τετραμελής αντιπροσωπεία της Ομάδας “ΑΚ Δίστομο” από το Αμβούργο, με συντονιστή τον διακεκριμένο δικηγόρο και αγωνιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Martin Klingner, που επί 12 συναπτά έτη υποστηρίζει με ανιδιοτέλεια και αυταπάρνηση τον αγώνα για την αποζημίωση των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας στην Ελλάδα.

"Sponsored links"

Αύριο αναμένονται και οι άλλοι ομιλητές (Στέλιος Περράκης, Χριστίνα Σταμούλη, Γιώργος Μαργαρίτης, Προκόπης Παπαστράτης, Δημοσθένης Κούκουνας, Δαμιανός Βασιλειάδης, Νίκος Χριστοδουλάκης, Λουκάς Δημάκας, Γεωργία Δάμα, Παντελής Σαββίδης, Γιώργος Λεκάκης), οι πρόεδροι των τριών πανελλήνιων αντιστασιακών οργανώσεων αγωνιστές Στέλιος Ζαμάνος, Βασίλης Μπρακατσούλας, Χρήστος Τζιντζιλώνης, ενώ θα μετάσχουν επίσης ο ερευνητής και συγγραφέας Τάσος Ηλιαδάκης, η επίκ. Καθηγήτρια Μαρία Ντανιέλλα Μαρούδα, εκπρόσωποι ενώσεων θυμάτων και μαρτυρικών δήμων από τα Καλάβρυτα, το Κομμένο, το Δίστομο, την Υπάτη, τα Κερδύλλια, το Χορτιάτη, το Χαϊδάρι και όλους τους μαρτυρικούς δήμους της Κρήτης.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live