16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Σημαντική διάκριση για ερευνητικό πρόγραμμα του ΜΑΙΧ

Ημερομηνία:

Το ερευνητικό έργο Biovalue «Παραγοντικό εργαλείο προσομοίωσης για τη βελτίωση της βιοποικιλότητας στην αγροδιατροφική αλυσίδα από το πιρούνι ως το χωράφι» (Fork-to-farm agent-based simulation tool augmenting BIOdiversity in the agri-food Value chain-Biovalue) που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Horizon2020, ανακηρύχθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως το «Πρόγραμμα του μήνα για το Νοέμβριο 2022», για τη συμβολή που αναμένεται να έχει στην ενίσχυση της αγρο-βιοποικιλότητας.

Το έργο προτείνει την εισαγωγή υποχρησιμοποιούμενων ποικιλιών δημητριακών, οσπρίων και φυλλωδών και φρουτωδών λαχανικών στην ευρωπαϊκή αλυσίδα αξίας αγροδιατροφικών προϊόντων ως μέσο αντιμετώπισης καίριων προβλημάτων που σχετίζονται με την αγρο-βιοποικιλότητα, την επισιτιστική ασφάλεια, τη διατροφή και την κλιματική αλλαγή. Κύριο παραδοτέο του έργου και εργαλείο χάραξης πολιτικών για τη βιοποικιλότητα είναι ένα εργαλείο προσομοίωσης που θα αναλύει την επίδραση διαφόρων συνεπειών, όπως η αυξημένη βιοποικιλότητα, τα σενάρια κλιματικής αλλαγής και η διαθεσιμότητα νερού σε επίπεδο αγροκτήματος, τοπικό, περιφερειακό και ΕΕ.

Στο Biovalue που συντονίζεται από το ΑΠΘ με υπεύθυνο τον ομότιμο καθηγητή του τμήματος Γεωπονίας και επισκέπτη καθηγητή του ΜΑΙΧ, κ. Κ. Μάττα, συμμετέχουν 17 εταίροι μεταξύ αυτών και το ΜΑΙΧ, που προέρχονται από 12 διαφορετικές χώρες, όπως Νορβηγία, Ουγγαρία, Γαλλία, Κύπρος, Ισπανία, Εσθονία, Γερμανία, Τουρκία, Ιταλία, Γεωργία και Σερβία.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News και στο facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ