27.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Σκάνδαλο: Εκτός φυλακής ΟΛΟΙ οι εμπλεκόμενοι στη δολοφονία του Βούλγαρου φιλάθλου του Άρη!

Ημερομηνία:

Μόλις δυο χρόνια μετά! Και επικαλούνται την αυστηροποίηση του θεσμικού πλαισίου! – Οὐαὶ ὑμῖν, γραμματεῖς καὶ Φαρισαῖοι ὑποκριταί!
Αντιγράφω από τα σημερινά “Νέᔨκαι το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του -πάντα έγκυρου- συναδέλφου Βασίλη Λαμπρόπουλου:

«Εντυπωσιάζουν τα νέα στοιχεία για την επιεική μεταχείριση ατόμων που έχουν κατηγορηθεί για παρόμοια περιστατικά οπαδικής βίας. Ενδεικτικά πριν από λίγες ημέρες αποφυλακίστηκε από σωφρονιστικό κατάστημα στη Βόρεια Ελλάδα και ο τελευταίος από τους συνολικά οκτώ κατηγορουμένους για τη δολοφονία βούλγαρου οπαδού του 2020.

Δηλαδή, δυο χρόνια μετά την αιματοχυσία όλοι οι εμπλεκόμενοι είναι ελεύθεροι, αφού οι επτά εξ αυτών καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης λίγων ετών, με την έφεση να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.

Ο τελευταίος που αποφυλακίστηκε είχε καταδικαστεί τον περασμένο Δεκέμβριο, μετά τη μετατροπή του αρχικού κατηγορητηρίου σε επτάμισι χρόνια κάθειρξη. Ωστόσο, ενώ οδηγήθηκε στις φυλακές αποφασίστηκε η διακοπή εκτέλεσης της ποινής του».

Τα στοιχεία που αποκαλύπτει ο Βασίλης Λαμπρόπουλος είναι, όντως, συγκλονιστικά! Και για όλα τα παραπάνω δεν φταίει κανένα νομικό πλαίσιο.Ποιοι για παράδειγμα αποφάσισαν τη διακοπή της ποινής εκείνου που οδηγήθηκε στις φυλακές με επτάμισι χρόνια κάθειρξη; Για ποιον λόγο; Πιέστηκαν από θεσμικούς παράγοντες, απειλήθηκαν από κάποιους; Ελέγχθηκαν οι αρμόδιοι για την απόφασή τους αυτή ή απλώς διευκολύνθηκαν;

Και γιατί δυο χρόνια μετά μιλάμε και πάλι για αυστηροποίηση του θεσμικού πλαισίου; Γιατί κάνουμε ότι δεν καταλαβαίνουμε τι συμβαίνει με την οπαδική βία;

Θα επανέλθουμε όμως…

ΥΓ: Το γεγονός ότι οι δυο προηγούμενοι οπαδοί που δολοφονήθηκαν στη Θεσσαλονίκη ήταν ο ένας Κύπριος και ο άλλος Βούλγαρος, εξηγεί ίσως και γιατί δεν έλαβαν τη δημοσιότητα που απαιτούνταν. Γεγονός που δείχνει πολλά και για το επίπεδο της κοινωνίας μας!

ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων για την πρωτοφανή δίωξη στον Δ. Ανθούση

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν Χανίων καταγγέλλει  στον Χανιώτικο...

Μπορεί κάποιος άνθρωπος να μας “κάψει” τον εγκέφαλο;

Ενίοτε αισθάνεσαι πως «καίγονται» εγκεφαλικά κύτταρα σε συναναστροφές. Όντως...