17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Σκάνδαλο υποκλοπών: Η Ντόρα Μπακογιάννη επιβεβαιώνει ότι άλλαξε τηλέφωνο

Ημερομηνία:

Φαίνεται ότι θορύβησαν αρκετά τη Ντόρα Μπακογιάννη οι αποκαλύψεις του Documento της 29ης Ιανουαρίου για το γεγονός πως το Predator είχε παγιδεύσει τις συσκευές επικοινωνίας της, όπως και τις αντίστοιχες του Κώστα και της Αλεξίας Μπακογιάννη.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Kriti TV και την εκπομπή «Αντιθέσεις»παραδέχθηκε ότι άλλαξε τηλέφωνο, επιβεβαιώνοντας εμμέσως το Documento, χωρίς ωστόσο να προχωρήσει στην αποστολή της συσκευής της για έλεγχο στο εξωτερικό όπως είχε προαναγγείλει.

Συγκεκριμένα, ο δημοσιογράφος Γιώργος Σαχίνης αναφέρθηκε στις αποκαλύψεις της εφημερίδας Documento, απευθύνοντας την εξής ερώτηση στη Ντόρα Μπακογιάννη. «Γράφτηκε για το δικό σας όνομα, του γιου σας και της κόρης σας ότι τα κινητά σας είχαν πληγεί από κακόβουλο λογισμικό. Γράφτηκε ότι εσείς θα τα στείλετε στο εξωτερικό να ελεγχθούν. Τα στείλατε; Λάβατε απάντηση; Είναι ελεγμένα;».

«Όχι. Δεν τα έστειλα, αλλά για να είμαι τελείως ειλικρινής, άλλαξα τηλέφωνο», απάντησε η βουλευτής Χανίων της ΝΔ.

«Δεν τα έστειλα όμως. Έχω αίσθηση τι γίνεται με αυτά τα λογισμικά γιατί ανήκω σε μία επιτροπή της Ευρώπης που ασχολείται με αυτά. Είχα την ψευδαίσθηση ότι έχουμε τη δυνατότητα κάνοντας ορισμένες κινήσεις να προφυλαχθούμε, να μη δηλώνουμε τοποθεσία και διάφορα τέτοια. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε διεθνώς. Αυτή τη στιγμή αυτά τα κακόβουλα λογισμικά είναι στα χέρια “Χ” ανθρώπων τα οποία χρησιμοποιούνται σε βιομηχανίες, σε επιχειρηματίες για να υπάρξει αυτού του είδους η παρακολούθηση», συνέχισε λέγοντας η Ντόρα Μπακογιάννη προσπαθώντας παράλληλα να δώσει… διεθνή διάσταση στο σκάνδαλο των υποκλοπών, με τον δημοσιογράφο του Kriti TV να επιμένει με νέα ερώτηση.

«Εσείς αναγκαστήκατε να αλλάξετε τηλέφωνα. Δεν θέλατε να δείτε εάν μολύνθηκαν, πως μολύνθηκαν, από ποιον;», με τη Ντόρα Μπακογιάννη να απαντά ότι δεν έχει να δώσει κάποιο στοιχείο, ωστόσο θα ήθελε να μάθει ποιος την παρακολουθεί…

«Βεβαίως και θέλω. Και είναι η δεύτερη έρευνα η οποία κάνει η δικαιοσύνη. Εγώ δεν έχω να δώσω κανένα στοιχείο δεν ξέρω τίποτα άλλο. Εγώ διάβασα ότι με παρακολουθούνε, καλού κακού άλλαξα το τηλέφωνό μου και δεν απασχολήθηκα περαιτέρω. Θέλω όμως να μάθω αν παρακολουθούμην κι αν πράγματι, εάν υπάρχει υπεύθυνος των παρακολουθήσεων αυτών όταν τον βρει η Δικαιοσύνη», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Δείτε το χαρακτηριστικό στιγμιότυπο στο 1:19:15 του βίντεο

Υπενθυμίζεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η Ντόρα Μπακογιάννη σχολίασε δημοσίως τις αποκαλύψεις του Documento, καθώς λίγα εικοσιτετράωρα μετά τη δημοσιοποίηση των αποκαλύψεων της εφημερίδας, η πρώην υπουργός είχε σχολιάσει στον αέρα του ΣΚΑΪ ότι «Οι υποκλοπές είναι ένα πρόβλημα ουσιαστικό το οποίο αν θέλετε το κουβεντιάζουμε μετά».

documentonews.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...