17.8 C
Chania
Wednesday, October 9, 2024

Σκληρές απαιτήσεις της Τρόικας για φάρμακα-φαρμακοποιούς

Ημερομηνία:

  Τη βεβαιότητά του ότι οι μνημονιακές πολιτικές θα συνεχιστούν με αποτέλεσμα να τίθεται πλέον σοβαρό θέμα με τη περαιτέρω λειτουργία των φαρμακείων, εξέφρασε σήμερα ο πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου Ρεθύμνου, Κώστας Βαρδιάμπασης, κληθείς να σχολιάσει τις σκληρές απαιτήσεις της Τρόικας για τη φαρμακευτική πολιτική αλλά και τον κλάδο των φαρμακοποιών.
  Αν και ο κ. Βαρδιάμπασης τόνισε ότι ο νέος υπουργός Υγείας φαίνεται περισσότερο διαλλακτικός απ’ ότι ο προκάτοχός του, εντούτοις πρόσθεσε, πως οι απαιτήσεις των δανειστών μας θα επιφέρουν νέο σοβαρό πλήγμα στον κλάδο των φαρμακοποιών.   Πιο αναλυτικά, σίγουροι πλέον για το τι τους περιμένει το προσεχές διάστημα, με αφορμή και τις σκληρές απαιτήσεις των τροϊκανών, εμφανίζονται οι φαρμακοποιοί τα βλέμματα των οποίων έχουν ήδη στραφεί στο νέο υπουργό Υγείας, αλλά και στην πολιτική που θ’ ακολουθήσει σε ζητήματα τιμολόγησης, εκπτώσεων αλλά και επιστροφών.
Ταυτόχρονα γιατροί, εργαζόμενοι, αλλά μεταξύ άλλων και φαρμακοποιοί αναμένουν να δουν ποια γραμμή θ’ ακολουθήσει ο νέος υπουργός σε σχέση με τον απερχόμενο, με τον πρόεδρο του φαρμακευτικού συλλόγου Ρεθύμνου να τονίζει ότι ο Μάκης Βορίδης φαίνεται περισσότερο διαλλακτικός απ’ ότι ο προκάτοχός του. Ο νέος υπουργός Υγείας πάντως, αναμένεται να περάσει το πρώτο σκληρό τεστ τις επόμενες εβδομάδες, καθώς καταφθάνει η τρόικα με σκληρές απαιτήσεις για τη φαρμακευτική πολιτική αλλά και τον κλάδο των φαρμακοποιών.
Σε γενικές γραμμές αρκετά είναι τα ανοικτά ζητήματα που έχει αφήσει η κυβέρνηση με τον κλάδο των φαρμακοποιών, καθώς μεταξύ άλλων υπάρχει εκκρεμότητα και στο θέμα του ποσοστού κέρδους των φαρμακείων. Όπως εξηγεί ο Κώστας Βαρδιάμπασης από το συγκεκριμένο ποσοστό κέρδους τα φαρμακεία πληρώνουν τα λειτουργικά τους έξοδα, καθώς και όλες τις οικονομικές απαιτήσεις των υπαλλήλων τους και σε ενδεχόμενη μείωση αυτού του ποσοστού, αυτό δεν αποκλείεται να συνεπάγεται ακόμα και με απολύσεις εργαζομένων, αλλά και με “λουκέτα” στα φαρμακεία.
Από την άλλη, ο φαρμακευτικός σύλλογος με ανακοίνωση που εξέδωσε δίνει εξηγήσεις στους πολίτες για τους λόγους που αλλάζει συνεχώς το κόστος συμμετοχής για την αγορά φαρμάκων. Όπως λέει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του συλλόγου το κόστος του φαρμάκου και η συμμετοχή του ασφαλισμένου δεν είναι θέμα ευθύνης των φαρμακοποιών, αλλά καθορίζεται από το σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.

Στέλλα Μαθιουδάκη – neatv.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ