Σοβαρές ποινές στο εφετείο Χανίων σε «πολιτικά πρόσωπα»

Κανένα σχόλιο

Σοβαρές ποινές επεβλήθησαν χθες (δικάσιμοι 25/09/2013) στο Τριμελές Εφετείο Χανίων σε δύο «αυτοδιοικητικούς» συμπολίτες που απασχολούν τακτικά τον τελευταίο καιρό την Ελληνική Δικαιοσύνη.

"Sponsored links"

Πρόκειται για τον τέως Νομάρχη Χανίων Γρηγόρη Αρχοντάκη και τον νομικό του σύμβουλο (τότε) δικηγόρο Χαράλαμπο Πιτσιγαυδάκη. Ο κ. Πιτσιγαυδάκης εξακολουθεί και σήμερα να παραμένει Νομικός σύμβουλος της Αντιπεριφέρειας Χανίων, ασκώντας παράλληλα και το ελεύθερο επάγγελμα του Δικηγόρου, ενώ προεδρεύει και του Δημοτικού Συμβουλίου Κισσάμου!!!

Τα δύο αυτά πρόσωπα που ετέθησαν στη διάθεση του Δικαστηρίου μετά από παραπομπή της Εισαγγελέας Εφετών Κρήτης από μυνητήρια αναφορά γνωστού συμπολίτη κατηγορήθηκαν για «παραβίαση από κοινού προσωπικών δεδομένων του πολίτη» Ν. 2472/97 σε συνδυασμό με άρθρα του 45, 51 και 53 Ποινικού Κώδικα.

Το Δικαστήριο που εκφώνησε δημόσια την ποινή, βρήκε και τους δύο ομόφωνα ενόχους από κοινού και κατ’ εξακολούθηση επιβάλλοντας ποινή φυλάκισης 12 μηνών σε κάθε έναν από αυτούς.

Θα σταθούμε και θα σημειώσουμε εδώ τον έντονο προβληματισμό και την κριτική που ασκείται τον τελευταίο καιρό στα κοινωνικά στρώματα του νομού με έμφαση την Κισσαμίτικη κοινωνία εφ’ όσoν ο Δικηγόρος Πιτσιγαυδάκης έχει τιμωρηθεί και άλλες φορές από την Ελληνική Δικαιοσύνη (ασκώντας έφεση).  Αυτή η κατάσταση δημιουργεί μέγιστο ηθικό ζήτημα αλλά και έμμεσα πολιτικό εφόσον συνεχίζει να βρίσκεται στη θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Κισσάμου, καθώς και του Νομικού Συμβούλου του Αντιπεριφερειάρχη.

Το θέμα αυτό θέτουμε ευθέως στον Δήμαρχο Κισάμου και τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, και φυσικά στα αρμόδια ελεγκτικά όργανα της Περιφέρειας, της Κυβέρνησης και του σώματος ελεγτων της Δημόσιας Διοίκησης.

Ο Παραδικαστικός

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live