«Σοβαρή προειδοποίηση» από Κίνα σε ΗΠΑ για την «εμπλοκή» στην Ταϊβάν

Κανένα σχόλιο

Ο στρατός της Κίνας ανακοίνωσε σήμερα πως διεξήγαγε στρατιωτικές ασκήσεις στον εναέριο χώρο και στη θάλασσα γύρω από την Ταϊβάν, μια μέρα μετά την κοινή άσκησης Πεκίνου και Μόσχας.

Ο Σι Γι, εκπρόσωπος της Διοίκησης Ανατολικών Επιχειρήσεων του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού της Κίνας, ανέφερε μάλιστα ότι οι ασκήσεις αυτές αποτελούν «σοβαρή προειδοποίηση» απέναντι στη «εμπλοκή» των ΗΠΑ στην Ταϊβάν.

«Είναι υποκριτικό και ανώφελο για τις Ηνωμένες Πολιτείες να λένε ένα πράγμα και να κάνουν κάτι άλλο στο θέμα της Ταϊβάν», είπε ο εκπρόσωπος του κινεζικού στρατού.

"Sponsored links"

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, προκάλεσε την οργή της Κίνας, λέγοντας πως οι ΗΠΑ θα εμπλακούν στρατιωτικά αν η Κίνα επιτεθεί στο νησί και ότι οι ΗΠΑ έχουν αλλάξει την πολιτική και τη στρατηγική τους αναφορικά με την Ταϊβάν. Στη συνέχεια, βέβαια, ανασκεύασε το δεύτερο σκέλος της δήλωσής του.

Η Κίνα δεν έχει αποκηρύξει ποτέ τη χρήση βίας προκειμένου να θέσει την υπό δημοκρατική διακυβέρνηση Ταϊβάν υπό τον έλεγχό της. Τα Στενά της Ταϊβάν παραμένουν ένα πιθανό στρατιωτικό σημείο ανάφλεξης.

Ενώ οι ΗΠΑ συμμορφώνονται προς την πολιτική της μίας Κίνας, αναγνωρίζοντας μόνο το Πεκίνο, έχουν αναλάβει δέσμευση στη βάση του αμερικανικού Νόμου για τις Σχέσεις με την Ταϊβάν «να βοηθήσουν να εφοδιαστεί η Ταϊβάν με τα μέσα για να υπερασπιστεί τον εαυτό της».

Παρά το γεγονός αυτό, διατηρούσαν επί μακρόν πολιτική αοριστίας σχετικά με την αντίδρασή τους σε ένα ενδεχόμενο κινεζικής επίθεσης στο νησί.

militaire.gr

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live