13.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Σοκάρει η μαρτυρία του Ηρακλειώτη Γ. Δημητρουλάκη για το Norman Atlantic | Ηχητικό

Ημερομηνία:

Ο κος Δημητρουλάκης , διασωθέντας από το Norman Atlantic, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Ράδιο 9,84 στην Κρήτη, ανέφεφερεπως όλα ξεκίνησαν από ανθρώπινο λάθος

Μεταξύ άλλων σημειώνει  πως «Πήγανε να μας πνίξουν, αλλά δεν τα κατάφεραν».

«Τον Έλληνα ύπαρχο τον απομόνωσαν….και έλεγαν όχι στις προσπάθειές του για να μας σώσει», καταγγέλλει ενώ ο «καπετάνιος έκανε ό,τι μπορεί για να μας βουλιάξει».

«Η φωτιά», συνεχίζει «πρέπει να είχε εκδηλωθεί από πολύ νωρίς και ίσως να ήταν καλύτερα τα πράγματα για όλους αν το πλοίο επέστρεφε στην Κέρκυρα ή κατευθυνόταν πως αλβανικό λιμάνι».

Ο κος Δημητρουλάκης επιβεβαιώνει και αυτός ότι ο συναγερμός στο πλοίο δεν σήμανε ενώ το πλήρωμα δεν βρισκόταν πουθενά.

«Οι οδηγοί των αυτοκινήτων παίρναμε τους πυροσβεστήρες. Μόνοι μας προμηθευτήκαμε τα σωσίβιά μας. Οι Ιταλοί μηχανικοί ήταν οι πρώτοι που εγκατέλειψαν το πλοίο», σημειώνει χαρακτηριστικά.

«Για τα ιταλικά σωστικά συνεργεία προτεραιότητα είχαν οι Ιταλοί στην υπηκοότητα. Τη γυναίκα μου την πήραν γιατί τους έβαλα τις φωνές και εγώ τους υποσχέθηκα ότι θα έμεινα στη θέση τους πίσω».

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=Vt1QPCnV7Aw”]

alfavita.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ