Σοκαριστικό βίντεο και φωτογραφίες από το φεστιβαλ σφαγής φαλαινών Grindadráp στα νησία Φαρόε

Κανένα σχόλιο

Τα νησιά Φερόε, ένα μικρό νησιωτικό κράτος ανάμεσα στην Ισλανδία και τη Νορβηγία, τα γνωρίσαμε πρόσφατα από τις δυο απανωτές ήττες της Εθνικής μας στο ποδόσφαιρο. Όμως όπως φαίνεται, κάποιες από τις συνήθειές τους είναι άκρως σοκαριστικές πέρα από την μικρή τους κοινωνία. Όπως για παράδειγμα ο τρόπος με τον οποίον ασκούνται στο «ψάρεμα» της φάλαινας. Το οποίο, όπως φαίνεται και από το βίντεο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και «γενοκτονία» της φάλαινας.

Tο ετήσιο φεστιβάλ grindadráp, όπως ονομάζεται, έγινε χτες στα νησιά Φαρόε. Οι ψαράδες αποκλείουν ουσιαστικά τις φάλαινες στην ακτή, και μετά οι ντόπιοι μπάινουν μέσα στη θάλασσα και τις αποτελειώνουν.

Οι φωτογραφίες δώθηκαν στη δημοσιότητα από την οργάνωση Sea Sheperd Global, οι οποίοι προσπαθούν με κάθε τρόπο να εναντιωθούν σ” αυτού του είδους την πρακτική. Μια πρακτική βέβαια που για τους κατοίκους των νησιών μοιάζει απόλυτα αποδεκτή, καθώς ασκείται σχεδόν ίδια και απαράλλακτη από τον 16 αιώνα.

"Sponsored links"

Με βάρκες και ταχύπλοα παγιδεύουν τις φάλαινες αυτές και τις οδηγούν δια της βίας στην ακτή, όπου εκεί αναλαμβάνουν οι κάτοικοι να τις σφάξουν και να τις σύρουν στην στεριά. Την συγκεκριμένη ημέρα υπολογίζεται ότι βρήκαν τον θάνατο πάνω από 150 φάλαινες, και σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των ακτιβιστών ήταν ίσως η πιο αιματηρή ημέρα στα νησιά για την φετινή χρονιά.

Όπως και να έχει πάντως αυτός ο τρόπος ψαρέματος δεν απαγορεύεται από τους νόμους της χώρας, αλλά το συγκεκριμένο φεστιβάλ έχει προκαλέσει τη διεθνή κατακραυγή. Και όπως βλέπουμε και στο βίντεο, με τους κατοίκους -μεταξύ αυτών και παιδιά-, πρόκειται για μία παράδοση που δύσκολα θα σπάσει στα χρόνια που θα έρθουν.

Δείτε το βίντεο:

 

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις