23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Σοκ στην Κίνα: Καίνε τους νεκρούς από κορωνοϊό στον δρόμο – Ανατριχιαστικά βίντεο

Ημερομηνία:

Με τον κορωνοϊό στην Κίνα να βρίσκεται σε έξαρση, με χιλιάδες νεκρούς να μην μπορούν να αποτεφρωθούν, καθώς, νοσοκομεία, γραφεία τελετών και κρεματόρια λειτουργούν εκτός ορίων, οικογένειες φτάνουν να καίνε τους νεκρούς συγγενείς τους μες στη μέση του δρόμου.

Όπως αναφέρει η DailyMail, η Κίνα αντιμετωπίζει μια μεγάλη έξαρση στα κρούσματα κορωνοϊού από τότε που τερμάτισε την εφαρμογή της πολιτικής της «μηδενικής COVID», με αποτέλεσμα οι νεκροί να συγκεντρώνονται στα νοσοκομεία, ενώ τα κρεματόρια ανεβάζουν τις τιμές για τις υπηρεσίες τους.

Οι ειδικοί εκτιμούν πως η Κίνα είναι αντιμέτωπη με ακόμη 2,1 εκατομμύρια θανάτους από κορωνοϊό τους επόμενους μήνες. Παρ’ όλα αυτά, η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι έχουν καταγραφεί μόλις 5.000 θάνατοι από τότε που τερματίστηκε η πολιτική της «μηδενικής COVID».

Γι’ αυτό, ορισμένες οικογένειες πήραν την κατάσταση στα χέρια τους και προχωράνε μόνοι τους στην αποτέφρωση των νεκρών συγγενών τους. Πλάνα που κυκλοφορούν στα social media, αποκαλύπτουν την ανατριχιαστική πραγματικότητα, με τις αυτοσχέδιες καύσεις των σορών σε πάρκα και πλατείες.

Σε ένα από αυτά τα πλάνα, φαίνεται ένα ξύλινο φέρετρο στο πλάι ενός δρόμου να έχει τυλιχτεί στη φωτιά, ενώ σε ένα άλλο βίντεο, μερικοί κάτοικοι της Σαγκάης στέκονται μέσα σε ένα πάρκινγκ και κοιτούν μια αυτοσχέδια καύση νεκρού.

Και στις δύο περιπτώσεις, οι κάτοικοι φαίνονται να έχουν τυλίξει το άψυχο σώμα με σεντόνια και να το καίνε, έχοντας σχεδιάσει το περίγραμμά του στο δρόμο με μια κιμωλία.

Στα social media έχουν διαρρεύσει και μηνύματα που ανταλλάσσουν χρήστες του Weibo, όπου μεταξύ άλλων γράφουν ότι «με το lockdown δεν μπορούσαμε να ζήσουμε και τώρα δεν μπορούμε να πεθάνουμε» ενώ ένας χρήστης επιβεβαιώνει ότι θα βρει «έναν ανοιχτό χώρο για να κάψει το σώμα του πατέρα του».

ΠΟΥ: Η Κίνα δεν δίνει ακριβή στοιχεία για τους θανάτους από κορωνοϊό

Τα δεδομένα της Κίνας για την Covid-19 δεν δίνουν μια ακριβή εικόνα της κατάστασης στη χώρα και δεν αντιπροσωπεύουν τον αριθμό των νοσηλειών και των θανάτων από τη νόσο, δήλωσε σήμερα ένας ανώτερος αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Το σχόλιο έγινε καθώς η υπηρεσία του ΟΗΕ ετοιμάζεται να συναντηθεί ξανά την Πέμπτη με Κινέζους επιστήμονες στο πλαίσιο μιας ευρύτερης ενημέρωσης μεταξύ των κρατών μελών σχετικά με την παγκόσμια κατάσταση της Covid-19.

«Πιστεύουμε ότι οι τρέχοντες αριθμοί που δημοσιεύονται από την Κίνα δεν αντιπροσωπεύουν τον πραγματικό αντίκτυπο της νόσου όσον αφορά τις εισαγωγές σε νοσοκομεία, τις εισαγωγές σε ΜΕΘ, ιδιαίτερα όσον αφορά τους θανάτους», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο διευθυντής της υπηρεσίας αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων του ΠΟΥ, Μάικ Ράιαν.

Νωρίτερα στην ίδια συνέντευξη Τύπου, ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους επανέλαβε ότι ο Οργανισμός «ανησυχεί» για την αύξηση των μολύνσεων από την Covid-19 στην Κίνα και προέτρεψε ξανά το Πεκίνο να παρέχει γρήγορα και τακτικά στοιχεία για τις νοσηλείες στα νοσοκομεία και τους θανάτους στη χώρα.

"google ad"

«Συνεχίζουμε να ζητάμε από την Κίνα πιο γρήγορα, τακτικά, αξιόπιστα δεδομένα για τις νοσηλείες και τους θανάτους, καθώς και μια πιο ολοκληρωμένη ιογενή αλληλουχία σε πραγματικό χρόνο», είπε.

«Ο ΠΟΥ ανησυχεί για τον κίνδυνο για την ανθρώπινη ζωή στην Κίνα και έχει επαναλάβει τη σημασία του εμβολιασμού, συμπεριλαμβανομένων των αναμνηστικών δόσεων για την προστασία από την εισαγωγή στο νοσοκομείο, τη σοβαρή νόσηση και τον θάνατο», συμπλήρωσε ο επικεφαλής του ΠΟΥ.

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...