Σουλτς: «Κατηγορηματικά, ναι» – διακυβεύεται η Ευρωζώνη,σε περίπτωση κατάρρευσης της Ελλάδας

Κανένα σχόλιο

Την εκτίμηση ότι το Grexit ακόμα και χρονικά περιορισμένο δεν αποτελεί επιλογή εξέφρασε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς

«Το Grexit δεν είναι εναλλακτική . Η ανάληψη συζητήσεων για τρίτο πρόγραμμα θα μπορέσει  να βοηθήσει στο να υπάρξει μια δυνατότητα χρηματοδότησης. Οι συνέπειες αν δεν θα είναι τεράστιες, εάν δεν υπάρξει συμφωνία. Το είπα και στους πολιτικούς αρχηγούς. Έχουμε φτάσει κοντά σε μία συμβιβαστική λύση. Και πρέπει να υπάρξει διάθεση γι αυτό. βέβαια η ίδια η Ελλάδα επίσης  πρέπει να συμβιβαστεί και να βοηθήσει στο να υπάρξει συμφωνία. Κανένας δεν είχε προβλέψει ότι θα μπορούσαμε να βρεθούμε μπροστά σ αυτό το δίλλημα.

«Πρόκειται για την ΕΕ, δεν πρόκειται για μια οποιαδήποτε απόφαση, μια ΕΕ που έχει τη δυνατότητα να λύνει τα εσωτερικά της προβλήματα – Πρόκειται επίσης για την τύχη του ελληνικού λαού – Γι” αυτό είναι μεγάλη η ευθύνη τόσο της Ευρώπης όσο και της Ελλάδας.» Νομίζω ότι η Γαλλία και η Γερμανία προσπαθούν να βρουν μια κοινή λύση. Και οι δύο πλευρές κατανοούν την ανάγκη συμβιβασμού. Μια πιθανή κοινή γαλλογερμανική λύση είναι μόνο ένα σκέλος του προβλήματος γιατί υπάρχουν μια σειρά από κοινοβούλια που πρέπει να ψηφίσουν», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σουλτς.

"Sponsored links"

Πρόσθεσε ότι «η αναβολή δεν οδηγεί στο στόχο μας. Σήμερα θα πρέπει η αρχηγοί επί τη βάση της προθυμίας για συμβιβασμό να οδηγήσει σε αποτέλεσμα».

«Η ελληνική πλευρά υπέβαλε προτάσεις που είναι όμοιες με εκείνες που είχε υποβάλει πρόεδρος Γιούνκερ – Μου έκανε εντύπωση, γιατί αρχικά τις είχε απορρίψει.

Το Grexit δεν αποτελεί επιλογή, πρέπει να υπάρξει απόφαση σήμερα».

Τέλος κατέστησε σαφές ότι: «Υπάρχουν κάποιες χώρες που είναι σκληρές και κάποιες που είναι πιο συνεργάσιμες και κατανοούν πάρα πολύ την κατάσταση στην Ελλάδα – Πιστεύω ότι η ευρεία πλειοψηφία θέλει να κρατήσουν την Ελλάδα στην Ευρωζώνη».

thepressproject.gr

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live