Αγγουράκια της κάπαρης γεμιστά τουρσί
Μαζεύομε τα αγγουράκια της κάπαρης να έχουν μεγαλώσει αρκετά. Τ’ αφήνομε μία – δύο μέρες να μαραθούν για να μπορέσομε να τ’ ανοίξομε και να τ’ αδειάσομε εύκολα. Τους ανοίγομε μια μικρή τρύπα από την αντίθετη πλευρά που είναι το κοτσάνι. Αδειάζουμε με προσοχή τους σπόρους με λεπτό αιχμηρό αντικείμενο. Τα πλένομε καλά και τα βάζομε για δύο μέρες στο νερό. Αλλάζομε συχνά το νερό να ξεπικρίσουν. Γεμίζομε τα αγγουράκια με πολύ ψιλοκομμένο σκόρδο, καρότο και κοτσανάκια από σέλινο. Τα φύλλα από το σέλινο τα κρατάμε χωριστά Θα τα χρησιμοποιήσομε στο τέλος για να καλύψομε το άνοιγμα. Τα βάζομε σε γυάλινο βάζο και σκεπάζομε με ξύδι.
Κατσικάκι γεμιστό
Μια πλάτη ολόκληρη από κατσικάκι την οποία ανοίγομε ανάμεσα στα παΐδια και τη σπάλα για να γίνει το κενό. Το συκώτι και το πνεύμονα από το κατσικάκι μισό κιλό κιμάς 1 κρεμμύδι ξερό 1 κούπα ρύζι 1 κούπα νερό 1 ντομάτα φρέσκια ψιλοκομμένη μαϊντανός και άνιθος ψιλοκομμένος αλάτι πιπέρη λίγη κανέλλα. Βράζουμε τα εντόσθια τα ψιλοκόβουμε και τα σωτάρουμε μαζί με τα κρεμμύδια (που τα έχομε σωτάρει από πριν με λίγο λάδι). Κατόπιν ρίχνομε το ρύζι, το νερό, την ντομάτα. Ανακατεύομαε για λίγο πάνω από τη φωτιά να τραβήξει το υγρό και προσθέτομε τον άνιθο, μαϊντανό, αλατοπίπερο, κανέλα. Γεμίζομε την πλάτη με το μείγμα και την ράβουμε. Στο ταψί μας βάζουμε επιπλέον πατάτες. Τις ραντίζομε με μια μεγάλη κουταλιά τοματοπελτέ διαλυμένο σε νερό και λίγο λάδι και αλατοπιπερώνομε. Σκεπάζομε με λαδόκολλα και ψήνομε επί 2-3 ώρες σε μέτριο φούρνο.