Σπιτικές Προτάσεις: Χριστούγεννα και γουρουνοσφαξίματα

Κανένα σχόλιο

Και στην Μικρά Ασία και στην Κρήτη τα Χριστούγεννα έσφαζαν χοίρο.
Στην Μικρά Ασία συνήθιζαν τα Χριστούγεννα να μαγειρεύουν χοιρινό με το σέλινο. Και εδώ, μαγειρεύομε τα Χριστούγεννα χοιρινό. Ένας μεζές που έφτιαχναν όταν ήμουν μικρή (δηλαδή τω καιρώ εκείνω) ήταν και οι οματιές, απ’ το παχύ έντερο του χοίρου. Σας το παραθέτομε και σας λέμε μην το αηδιάσετε, ήταν πολύ νόστιμο.

Οματιές
Παίρνομε το παχύ έντερο από μικρό και υγιέστατο γουρούνι. Τα πλένομε σχολαστικά και τα βάζομε στο νεράντζι ή στο λεμόνι για ώρες. Βράζομε το συκωτάκι του την καρδιά, τα νεφρά, τους φλέμονες, την σπλήνα. Να ψηθούν καλά. Τα κόβομε ψιλά κομματάκια βάζομε δύο κούπες ρύζι, αλάτι, πιπέρι, κίμινο ν’ ακούγονται δηλαδή να είναι πικάντικα, προσθέτομε και μια κούπα σταφίδες και κουκουνάρια. Κόβομε τα έντερα περίπου 40 πόντους. Τα γεμίζομε χαλαρά γιατί το ρύζι φουσκώνει και θα σκάσουν. Κάνομε τρύπες στο γεμισμένο έντερο με πιρούνι. Δένομε τις άκρες.
Τα βράζομε σε μπόλικο νερό έως να ψηθούν.
Τα τραβάμε, αφήνομε να κρυώσουν και τα κόβομε ροδέλες.

"Sponsored links"

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live