20.8 C
Chania
Saturday, November 23, 2024

Σπιτικές προτάσεις

Ημερομηνία:

Τας Κεμπάπ:

Υλικά: Ένα κιλό κρέας κιλότο, τετρακόσια γραμμ. ψιλοκομμένη ντομάτα, ενάμιση φλιτζάνι ελαιόλαδο, δύο σκελίδες σκόρδο, δύο κουταλιές γλυκού μπαχάρι, γαρύφαλλα, δύο κρεμμύδια ψιλοκομμένα , ένα φύλλο δάφνη, αλάτι – πιπέρι, μισό κιλό ρυζάκι.

Εκτέλεση: Σε μια κατσαρόλα βάζω το ελαιόλαδο μαζί με το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά να ροδίσει. Προσθέτω το κρέας κομμένο σε μικρά κομμάτια και ανακατεύω για πέντε λεπτά. Προσθέτω ντομάτα, σκόρδο και μπαχαρικά, το ανάλογο νερό και βράζω μιάμιση ώρα περίπου. Προσθέτω το ρυζάκι προσέχοντας να υπάρχει το ανάλογο νερό και βράζω για 10 λεπτά ακόμη.

Ρολό από κιμά:

Υλικά: Μοσχάρι και χοιρινό. Ένα κιλό κιμά, τέσσερα αυγά βρασμένα, μπέικον, τυρί και μπαχαρικά.

Εκτέλεση: Βάζω στο μπλέντερ ψωμί μουλιασμένο, δύο αυγά, αλάτι – πιπέρι, ρίγανη, μπαχάρι, βασιλικό, μαϊντανό και κρεμμύδι. Μετά σε μια λεκάνη βάζω κιμά. Το υλικό αυτό κομματάκια μπέικον τριμμένο κασέρι και γάλα. Τα πλάθω, βάζω τα βρασμένα αυγά και το τυλίγω. Στις πατάτες λιώνω σε ζεστό νερό ένα κομμάτι φρέσκο βούτυρο μουστάρδα και τις περιχύνω. Τρίβω στο μπλέντερ κρεμμύδι, μαϊντανό, ρίγανη, το ρίχνω στις πατάτες και μπόλικο λεμόνι.

Μπουρεκάκια με τυρί και μανιτάρια:

Υλικά: Ένα πακέτο φύλλο κρούστας 450 γραμμ.,  μισό φλιτζάνι τσαγιού κρέμα γάλακτος, τρεις κουταλιές σούπας σιμιγδάλι ψιλό, ένα φλιτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένα σοταρισμένα μανιτάρια, ένα φλιτζάνι τσαγιού τριμμένα τυριά (γκούντα, γραβιέρα, κεφαλοτύρι), δύο κουταλιές σούπας τριμμένη παρμεζάνα, ένα αυγό, αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι.

Εκτέλεση: Ζεσταίνω σε χαμηλή θερμοκρασία το γάλα και την κρέμα γάλακτος. Προσθέτω το σιμιγδάλι και το βούτυρο και ανακατεύω συνεχώς μέχρι να πήξει καλά. Κατεβάζω από την φωτιά και ανακατεύω μέσα στο μίγμα όλα τα τυριά και τα αυγά χτυπημένα. Τέλος προσθέτω τα σοταρισμένα μανιτάρια. Κόβω το φύλλο κατά μήκος σε τρεις λωρίδες. Παίρνω μια μια τις λωρίδες τις αλείφω με βούτυρο και από τις δύο πλευρές, βάζω στην άκρη της μια κουταλιά γέμισης, διπλώνω τις άκρες του φύλλου δεξιά και αριστερά προς τα μέσα να μη χυθεί η γέμιση και τυλίγω σε ρολό. Το αλείφω με βούτυρο και λάδι και τα ψήνω στο φούρνο στους 180ο  μέχρι να ροδίσουν περίπου είκοσι λεπτά.

Κουνέλι Μαρίας:

Υλικά: Κουνέλι, αλάτι, πιπέρι, ξύδι, κρασί, αλεύρι, μανιτάρια, πιπεριές κόκκινες, πράσινες, κρεμμύδι, λάδι.

Εκτέλεση: Κόβουμε το κουνέλι σε μικρά κομμάτια το αλατοπιπερώνουμε του βάζουμε ξύδι κρασί και το αλευρώνουμε και το τηγανίζομε.  Μετά ρίχνομε μέσα μανιτάρια πιπεριές κρεμμύδι νερό κρασί λάδι και το βάζουμε στο φούρνο.

Σαλάτα Μελιτζάνα:

Υλικά: Μελιτζάνες φλάσκες σκόρδο, μαγιονέζα, γιαούρτι, μαϊντανό

Εκτέλεση: Κόβουμε ροδέλες τις μελιτζάνες και τις τηγανίζομε. Στρώνομε μια στρώση και από πάνω ρίχνομε σκόρδο, ξανά ροδέλες, σκόρδο, μαϊντανό.

Μετά στρώση από 10 κουταλιές μαγιονέζα και 10 κουταλιές γιαούρτι ανάμικτα και πάνω μαϊντανό.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ