Τυρί φέτα σαγανάκι:
200 γραμμ. τυρί φέτα σκληρή, 1 ποτήρι γαλέτα, 2 κρόκοι αυγών , μισό φλιτζάνι γραβιέρα , 100 γραμμ. βούτυρο.
Χτυπάμε τους κρόκους με την τριμμένη γραβιέρα. Κόβομε το τυρί σε φέτες πάχος 1 εκατοστό τις βουτάμε στο αυγό τις κυλάμε στην γαλέτα και τηγανίζομε σε σαγανάκι με το βούτυρο.
Ντοματάκια γλυκό (ποικιλία στενόμακρη μικρή):
1 κιλό ντοματάκια, 1 κιλό ζάχαρη, 1 φλιτζάνι νερό , 3 βανιλιες2, 2 κουταλάκια λεμόνι, φουντούκι ή αμύγδαλα καβουρδισμένα.
Ζεματίζομε και ξεφλουδίζομε τα ντοματάκια, με το καθαριστήρι του μήλου τα καθαρίζομε απ’ τα σπόρια.
1 κουταλιά ασβέστη σε νερό, 2-3 ώρες να μείνουν. Τα βράζουμε για 20 λεπτά στο νερό με την ζάχαρη, βανίλια και λεμόνι. Αφήνομε μια νύκτα και βράζομε έως να δέσουν.
Κοντοσούβλι:
Κρέας για κοντοσούβλι, μουστάρδα, λάδι κρασί, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι λεμόνι σκόρδο και ντομάτα ψιλοκομμένη και πιπέρι καγιέν.