Ρύζι με γαρίδες σαλάτα
Δύο νεροπότηρα βρασμένο ρύζι, ένα κιλό γαρίδες βρασμένες, δύο ματσάκια άνηθο ψιλοκομμένο , χωρίς τα κοτσανάκια τρεις ή τέσσερεις κουταλιές μαγιονέζα μέσα στο ρύζι, έξι κουταλιές σούπας λάδι, τέσσερεις κουταλιές σούπας λεμόνι , τρεις κουταλιές σούπας ξύδι, αλάτι, δύο πιπεριές πράσινες ψιλοκομμένες. Στρώνουμε πάνω από το ρύζι αρκετή μαγιονέζα.
Χαλβάς Φαρσάλων
Ένα ποτήρι λάδι, δύο ποτήρια ζάχαρη, τέσσερα ποτήρια νερό, ένα νεσεστέ.
Βάζομε το λάδι με την ζάχαρη στην κατσαρόλα να πάρει ένα ξανθό χρώμα. Βάζομε σε λεκανίτσα το νερό με το νεσεστέ και το ρίχνομε στην κατσαρόλα το ανακατεύομε μέχρι να βγάλει το λάδι του (νεσεστέ έχει ο Λαγουμιτζάκης στην οδό Περίδου).
Αγκινάρες τουρσί
Καθαρίζονται και βράζονται σε νερό με αλάτι, λεμόνι και λίγο ξύδι μέχρι να βράσουν χωρίς να παραβράσουν. Τις βάζετε σε πήλινη λεκανίτσα ή γυάλινη με ξύδι και τις σκεπάζετε. Τις αφήνετε στο ξύδι 2-3 μέρες. Τις τραβάτε και τις βάζετε σε γυάλινα βάζα με λάδι.
Πατάτες φόρμας
Ένα κιλό πατάτες βρασμένες τις κάνω πουρέ συν τριμμένο τυρί συν τέσσερα αυγά χτυπημένα , αλάτι – πιπέρι.
Τα ανακατεύω και τα απλώνω πάνω σε τέσσερα βουτυρωμένα φύλλα κρούστας σ’ όλη την επιφάνεια του φύλλου. Απλώνω από πάνω μισό κιλό κιμά στεγνό και μαγειρεμένο όπως για μακαρόνια. Τυλάμε και ψήνουμε στους 200 βαθμούς.