Μπουγιουρντί
Σε γιουβέτσι βάζομε μια στρώση κασέρι μια στρώση τυρί άσπρο μια ζαμπόν, στη μέση ντομάτα, αλάτι, ρίγανη και καυτερή πιπεριά και ξανά ζαμπόν, τυρί κασέρι και πολύ λίγο βούτυρο και λάδι και φουρνίζομε.
Πικάντικες χοιρινές μπριζόλες
Βάζουμε τις μπριτζόλες σε κατσαρόλα με αλάτι, πιπέρι και ένα φλιτζάνι τσαγιού λευκό ξηρό κρασί για 45’ ψήσιμο. Ανακατεύουμε ψιλοκομμένο κασέρι 200 γραμμ. ένταμ ή Γκούντα μια ψιλοκομμένη σκελίδα σκόρδο και πέντε κουταλιές σούπας μαγιονέζα. Καθαρίζομε ενάμιση κιλό πατάτες, τις χοντροκόβουμε και τις βάζουμε σε ταψί με δυόσμο, άνηθο και ένα φλιτζάνι τσαγιού λάδι. Πάνω στις πατάτες απλώνομε τις μπριζόλες και σκεπάζομε με μίγμα μαγιονέζα σκόρδο κασέρι, 200 βαθμούς για 1 περίπου ώρα.
Νουά στο φούρνο
Βάζομε το κρέας σε κατσαρόλα. Το ξαφρίζομε και ρίχνομε ένα δόντι σκόρδο, αλάτι, ρίγανη, πιπέρι και λάδι. Μετά το κόβομε φέτες, και το απλώνομε σε λαδωμένο ταψί. Μια στρώση φέτες μια σειρά μπέικι μια στρώση κασέρι και ξανά τα ίδια. Ρίχνουμε λίγο ζωμό, καλύπτομε με μπεσαμέλ και φουρνίζομε.
Χαλβάς Φαρσάλων
Ένα ποτήρι λάδι ή ραφινέ , δύο ποτήρια ζάχαρη, 4 ποτήρια νερό, ένα νεσεστέ. Βάζομε το λάδι με την ζάχαρη στη κατσαρόλα να πάριε ένα ξανθό χρώμα. Βάζομε σε λεκανίτσα το νερό με το νεσεστέ και το ρίχνομε στην κατσαρόλα και το ανακατεύομε μέχρι να βγάλει το λάδι του.
Γιαουρτόπιτα
Ένα κεσέ γιαούρτι, δύο κεσέδες ζάχαρη, ένα κεσέ βούτυρο πέντε αυγά δυόμιση κεσέδες αλεύρι, ένα μπέικι.
Α.Κ.