Λουκάνικα χοντρά σπετσοφάι
Τα κόβομε μικρά κομμάτια, τα μυρίζομε με λίγο λάδι. Έχομε κόψει κρεμμύδια ξερά ροδέλες και ντοματούλες ξυστές και τις ρίχνομε να ψηστούν λίγο. Τέλος βάζομε κομμένες πιπεριές (κόκκινες – κίτρινες – πράσινες) ροδέλες να ψηθούν λίγο κι αυτές.
Πιπεριές στον φούρνο
Πέρνομε δέκα πιπεριές μακριές κίτρινες, τις πλένομε, κόβομε το κοτσάνι χωρίς να φύγει και τις καθαρίζομε από μέσα. Τις αλατίζομε και τις ποτίζομε με ξύδι λίγο. Τις τηγανίζομε και τις βάζομε σε χαρτί κουζίνας ν’ απορροφήσει το λάδι. Τις γεμίζομε με 1 φέτα τυρί τοστ και 1 φέτα ζαμπόν που τα τυλάμε μαζί ρολό και μέσα στην πιπεριά. Μετά τις βάζομε σε πυρέξ ξύνομε λίγη ντομάτα και τις ραντίζομε με ξυσμένα τυριά 3 ειδών και τις ψήνομε.
Τονοσαλάτα
Δύο κουτιά τόνο, μια φλυτζάνα βραστή πατάτα κομμένη κύβους, μια φλυτζάνα καρότα βρασμένα κομμένα σε κύβους, μια πιπεριά μεγάλη ψιλοκομμένη, δύο αγγουράκια τουρσί, μια φλυτζάνα μαγιονέζα, μια φλυτζάνα σουρωτό γιαούρτι. Εάν θέλομε αυξάνομε την πατάτα και το καρότο.
Τυροπιτάκια εύκολα
1 φαρινάπ, 1 βιτάμ λιωμένο, 1 γιαούρτι και λίγο αλάτι. Τα ανακατεύω όλα μαζί και γίνεται ζύμη.
Γέμιση: ένα τέταρτο τυρί άσπρο, 1 αυγό.
Παίρνω κομματάκια ζύμη σαν καρύδι τα ανοίγω και βάζω 1 κουταλάκι γέμιση. Αυγώνω, φουρνίζω.
Τυρόπιτα
Πέντε αυγά, 1 βιτάμ 250 gr, μισό κιλό γιαούρτι στραγγιστό, μισό κιλό φέτα, 2 κουταλάκια μπέικι, δύο φλυτζάνες αλεύρι.
Χτυπάμε τα αυγά. Ρίχνομε το γιαούρτι και ανακατεύομε το μπέικι, τη φέτα τριμμένη, το βιτάμ λιωμένο, το αλεύρι. Ρίχνομε στο ταψί και φουρνίζομε.