Χαλβάς Φαρσάλων
Ένα ποτήρι λάδι ή ραφινέ, δύο ποτήρια ζάχαρη, τέσσερα ποτήρια νερό, ένα νεσεστέ. Βάζομε το λάδι με την ζάχαρη στην κατσαρόλα να πάρει ένα ξανθό χρώμα. Βάζομε σε λεκανίτσα το νερό με το νεσεστέ και το ρίχνομε στην κατσαρόλα και ανακατεύομε μέχρι να βγάλει το λάδι του.
Σάμαλη
Μισό γιαούρτι, μισό κιλό σιμιγδάλι χονδρό, ένα ποτήρι ζάχαρη, δύο κουταλιές της σούπας ούζο, ένα κουταλάκι μαστίχα κοπανισμένη. Τα ανακατεύομε όλα μαζί και στον φούρνο στους εκατόν ογδόντα (180) βαθμούς. Σιροπιάζομε. Σιρόπι καυτό γλυκό κρύο. Τριάμιση φλυτζάνες ζάχαρη, δύο φλυτζάνες νερό.
Κέικ ζουμερό
Οκτώ αυγά, ένα βιτάμ, 290 gr ζάχαρη, 250 gr αλεύρι, δύο βανίλιες, 250 gr κουβερτούρα, μπέικι όσο πιάσει το μαχαίρι. Βάζουμε σε κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή φωτιά το βιτάμ, τη ζάχαρη και την κουβερτούρα. Μετά προσθέτουμε τους κρόκους ένα – ένα και την βανίλια. Όταν ανακατευτούν καλά τα κατεβάζομε από την φωτιά και προσθέτομε την μαρέγκα χτυπημένη καλά εναλλάξ με αλεύρι και μπέικι. Το ψήνομε δεκατρία λεπτά στους 300 βαθμούς.
Μελιτζάνες τυλιχτές
Παίρνω μελιτζάνες μεγάλες τις κόβω φέτες κατά μήκος. Τις τηγανίζω και βάζω μέσα τυρί του τοστ και ζαμπόν. Τις τυλίγω κτυπώ μια κρέμα γάλακτος ξύνω ντομάτα και τυρί ρεγγάτο και ψήνω στο φούρνο