Κουνέλι στον φούρνο
Τεμαχίζουμε το κουνέλι, βάζομε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και το τυλίγομε στο ζαμπόν. Δηλαδή κάθε κομμάτι κουνέλι το τυλίγομε σε μία φέτα ζαμπόν. Μετά βουτυρώνουμε λίγο το πυρέξ και το βάζομε μέσα. Περίπου 23 κομμάτια. Μετά ρίχνουμε πάνω ένα λίτρο γάλα σε ενάμιση κουνέλι και λίγη κρέμα γάλακτος δύο ή τρεις κουταλιές. Το ψήνομε περίπου μία ώρα σε μέτριο φούρνο 220 βαθμούς.
Τυροπιτάκια εύκολα
Ένα φαρινάπ, ένα βιτάμ λιωμένο, ένα γιαούρτι και λίγο αλάτι. Τα ανακατεύω όλα μαζί τα κάνω ζύμη.
Γέμιση: Ένα τέταρτο τυρί άσπρο (φέτα ή μυζήθρα με αθότυρο), ένα αυγό.
Παίρνω κομματάκια ζύμη σαν καρύδι. Τα ανοίγω βάζω ένα κουταλάκι γέμιση, αυγώνω, φουρνίζω
Γαλακτομπούρεκο
Έξι νεροπότηρα γάλα, ένα και ένα τέταρτο (1 1/4 ) νεροπότηρο ζάχαρη, τρία ή τέσσερα αυγά, μία κουταλιά βιτάμ, ενάμιση κρασοπότηρο άνθος αραβοσίτου βανίλια.
Σιρόπι: Δύο ποτήρια ζάχαρη, τρία ποτήρια νερό, φλούδα λεμονιού, ανθόνερο.
Κρέμα: Ζάχαρη μέσα στο γάλα. Με λίγο γάλα θα ανακατέψω άνθος αραβοσίτου και θα το ρίξω στο γάλα. Θα ρίξω τα αυγά χτυπημένα. Όταν πήξει η κρέμα ανακατεύοντας γρήγορα αποσύρομε από την φωτιά, έχομε ρίξει και το βούτυρο. Εντελώς κρύο το σιρόπι μόλις βγει το γλυκό σιροπιάζεται. Επτά φύλλα καλά βουτυρωμένα κάτω, επτά – οκτώ φύλλα καλά βουτυρωμένα πάνω. Χαράζομε ελαφρά χωρίς το μαχαίρι ν’ ακουμπήσει την κρέμα και φουρνίζομε και μετά συροπιάζομε όπως γράψαμε