Φινίκια γεμιστά
Δύο φλυτζάνια τσαγιού λάδι, μία φλυτζάνα ζάχαρη, μισή φλυτζάνα χυμό πορτοκαλιού, μισή φλυτζάνα χυμό πορτοκαλιού, μισή φλυτζάνα κονιάκ, κανέλα, λίγα γαρύφαλλα κοπανισμένα, δύο κουταλάκια κοφτά μπέικι, δύο κουταλάκια κοφτά σόδα που διαλύω στο πορτοκάλι.
Όλα τα υγρά στο μπλέντερ. Τα ρίχνομε στη λεκάνη και βάζομε περίπου οκτώ φλυτζάνια αλεύρι. Θα τα πλάσομε και θα τα απλώσομε στον τρίφτη. Μέσα θα βάλομε περίπου μισό κουταλάκι καρύδια με κανελογαρύφαλλα και θα κλείσομε τα μελοκαμάρονα. Οι άκρες τους να είναι ανοιχτές ελαφρά να μπει μέσα το σιρόπι.
Σιρόπι: Δύο ποτήρια ζάχαρη, δύο ποτήρια μέλι, δύο ποτήρια νερό και αφού το ξαφρίσομε γυρνάμε το μάτι στο μισό και ρίχνομε μέσα λίγα – λίγα τα φινίκια. Τα πασπαλίζομε αμέσως με κανελογαρύφαλλα και ζάχαρη ανακατεμένα.
Κατσικάκι με σταμναγκάθι
Τσιγαρίζομε το κρέας με κρεμμύδι και κοκκινίζομε με ντομάτα ξυσμένη. Ρίχνομε και διαλυμένη στο νερό μια κουταλιά πελτέ. Βράζομε ελαφρά το σταμναγκάθι και όταν είναι το κρέας σχεδόν ψημένο το ρίχνομε μέσα και ψήνονται και τα δυό μαζί. Αλάτι, πιπέρι. Γίνεται και χωρίς ντομάτα – πελτέ, άσπρο, και αυγοκόβομε ως συνήθως.
Κοτόπουλο γεμιστό με πιπεριές
Το κοτόπουλο ολόκληρο το πλένομε το αλατοπιπερώνομε το αλείφομε με μουστάρδα και από μέσα το στρώνομε με τυρί το γεμίζομε με κομματάκια πιπεριές διαφόρων ειδών και λίγη καυτερή. Βάζομε κι άλλο τυρί, το δένομε και ψήνομε στον φούρνο με πατάτες.