Φοντάν με πικραμύγδαλο και σοκολάτα
Ασπρίζετε ένα κιλό αμύγδαλα, μερικά από αυτά να είναι πικρά. Τα πολτοποιείτε στο μπλέντερ και ζυμώνετε με ζάχαρη άχνη και λίγο κονιάκ, έτσι ώστε να πλάθονται μπαλάκια. Τα κρατάτε στο ψυγείο για μια μέρα ώστε να σφίξουν καλά. Λειώνετε σε μπαιν-μαρί μια πλάκα κουβερτούρας. Βουτάτε τα μπαλάκια στη λειωμένη σοκολάτα και τα αφήνετε να κρυώσουν σε λαδόκολλα πάνω σε δίσκο. Μετά τα τοποθετείτε σε χαρτάκια φοντάν.
Μαρσαπάδες
320 γρ. αμύγδαλο, 320 γρ ζάχαρη. Τα κοπανίζεις καλά, τα πλάθεις με λίγο ροδόσταμο και τα φουρνίζεις.
Παστουρμαδόπιτα
2 φύλλα σφολιάτας, 100 γρ. παστουρμάς, 200 γρ κασέρι σε φέτες ,3 ντομάτες κομμένες σε λεπτές ροδέλες, ένα αυγό. Καθαρίζουμε τον παστουρμά από το τσεμένι. Κόβουμε το κασέρι σε λεπτές φέτες και τις ντομάτες σε ροδέλες. Λαδώνουμε ένα ταψί και απλώνουμε το ένα φύλλο πατώντας το ελαφρά με τα χέρια μας. Κατόπιν απλώνουμε στο φύλλο την μισή ποσότητα κασέρι και από πάνω στρώνουμε τις φέτες του παστουρμά και μετά τις ντομάτες. Αν έχει περισσέψει παστουρμάς τον στρώνουμε και από πάνω βάζουμε τις υπόλοιπες φέτες κασέρι. Στη συνέχεια σε λαδωμένη επιφάνεια ανοίγουμε και το άλλο φύλλο και το τοποθετούμε πάνω από το κασέρι και πιέζομε γύρω γύρω την πίτα με τα δάχτυλα μας για να μη φύγει η γέμιση και να καλυφθεί όλο με τη σφολιάτα. Κατόπιν χτυπάμε το αυγό με λίγο νερό και αλείφουμε τη σφολιάτα. Την τρυπάμε με πιρούνι και την ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μισή ώρα