Γλάσο πορτοκαλιού
Τέσσερα φλυτζάνια ζάχαρη άχνη, μισό φλυτζάνι βούτυρο φρέσκο, μισό φλυτζάνι χυμός πορτοκαλιού, μια κουταλιά φλούδα πορτοκαλιού ξυσμένη.
Δουλεύετε το βούτυρο με ξύλινο κουτάκι. Ρίχνετε το χυμό του πορτοκαλιού, τη φλούδα και τη ζάχαρη λίγη-λίγη δουλεύοντας διαρκώς μέχρις ότου το γλάσο γίνει σαν κρέμα αραιή
Γλάσο λεμονιού
Αντικαθιστάτε το χυμό πορτοκαλιού με χυμό λεμονιού ελαττωμένο κατά το ήμισυ.
Γλάσο σοκολάτας
Δύο κουταλιές κοφτές φρέσκο βούτυρο, δύο κουταλιές κοφτές σοκολάτα κουβερτούρα, τρεις κουταλιές σούπας γάλα ζεστό, ένα φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη άχνη, ένα κουταλάκι χυμός λεμονιού. Τρίβετε τη σοκολάτα ή την κόβετε ψιλά κομματάκια. Βάζετε το βούτυρο σε μπαιν μαρί, ρίχνετε τη σοκολάτα και ανακατεύετε. Ρίχνετε το γάλα και τη ζάχαρη και δουλεύετε διαρκώς με το κουτάλι να λιώσουν όλα και να γίνουν ένα σιρόπι πηχτό. Προσθέτετε και το λεμόνι. Δοκιμάζετε το γλάσο ρίχνοντας λίγο επάνω στο κυρτό μέρος του κουταλιού. Αν σχηματισθεί ένα λείο στρώμα είναι καλό, αν φαίνεται το κουταλι είναι αραιό και θέλει να πήξει λίγο, αν το στρώμα είναι χονδρό προσθέτετε λίγο γάλα.