19.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Σπιτικές Προτάσεις

Ημερομηνία:

Φοινίκια με γέμιση αμύγδαλο
Δύο ποτήρια λάδι και ένα ποτήρι βούτυρο, δύο ποτήρια αλυσίαβα, δύο ποτήρια ζάχαρη, ένα ποτηράκι κονιάκ, ένα κουτάλι σόδα, ζωμό από δύο πορτοκάλια, ξύσμα ενός πορτοκαλιού, ένα μπέικι, αλεύρι όσο σηκώσει, μέλι.
Γέμιση: 500 γρ. αμύγδαλα, λίγο μοσχοκάρυδο, κανέλα, γαρύφαλλο και λίγη ζάχαρη.
Χτυπήστε καλά το βούτυρο, μετά το λάδι και προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά. Πλάστε μπαλάκια και κάντε πιτίτσες. Βάλτε ένα κουταλάκι γέμιση κλείστε τα και ψήστε σε φούρνο 20-30 λεπτά.
Σιρόπι: βράστε ένα ποτήρι μέλι, μισό ποτήρι νερό, ξαφρίστε και βουτήξτε τα φοινίκια αφήνοντάς τα να βράσουν λίγο. Τραβάτε με τρυπητή κουτάλα και πασπαλίζετε με το περίσσευμα του μείγματος.

Τας κεμπάπ χοιρινό
Ένα κιλό κρέας κυλότο, τετρακόσια γρ. ψιλοκομμένη ντομάτα, ενάμιση φλυτζάνι ελαιόλαδο, δύο σκελίδες σκόρδο, δύο κουταλιές γλυκού μπαχάρι, μερικά γαρύφαλλα, δύο κρεμμύδια ψιλοκομμένα, ένα φύλλο δάφνη, αλάτι, πιπέρι, ρυζάκι.
Τσιγαρίζω με το λάδι το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά έως να ροδίσει. Προσθέτω το κρέας κομμένο σε μικρά κομμάτια και ανακατεύω για πέντε λεπτά. Προσθέτω ντομάτα, σκόρδο και μπαχαρικά, το ανάλογο νερό και βράζω μιάμιση ώρα περίπου σε μέτρια φωτιά. Συμπληρώνω, αν δεν το θέλω το κρέας σκέτο, με το ανάλογο νερό και ρίχνω το ρυζάκι να ψηθεί.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ