Σπιτικές Προτάσεις

Κανένα σχόλιο

Γλυκό βύσσινο
Τα προλαβαίνετε ακόμα τα βύσσινα, αλλά βιαστείτε
Ένα και ένα τέταρτο του κιλού βύσσινο, ενάμιση κιλό ζάχαρη, 1 ποτήρι νερό, 1 κουταλάκι χυμός λεμονιού.
Πλένετε τα βύσσινα, αφαιρείτε τα κοτσάνια και με μια φουρκέτα προσεκτικά τα κουκούτσια. Τα τοποθετείτε σε κατσαρόλα κατά σειρές. Μια σειρά βύσσινα, μια σειρά ζάχαρη. Τα αφήνετε 3-4 ώρες, ρίχνετε το νερό και βάζετε να βράσουν σε δυνατή φωτιά. Ξαφρίζετε με τρυπητή κουτάλα και όταν δέσει προσθέτετε το χυμό του λεμονιού, αφήνετε να πάρει 1-2 βράσεις και κατεβάζετε. Για βυσσινάδα προσθέτετε αντί για ενάμιση κιλό, δύο κιλά ζάχαρη.
Θα τραβήξετε με τρυπητή κουτάλα τα βύσσινα, θα τα βάλετε σε βάζο, θα γεμίσετε το βάζο με σιρόπι. Το σιρόπι που θα μείνει σε μπουκάλια και στο ψυγείο. Στο ποτήρι δύο δάχτυλα βυσσινάδα και γεμίζετε με νερό παγωμένο. Αυτό είναι αναψυκτικό και όχι η κόκα-κόλα

Βύσσινο (2)
Ενάμιση κιολό βύσσινα, ενάμμιση κιλό ζάχαρη, ένα φλυτζανάκι περίπου νερό, το χυμό από μισό λεμόνι, δύο κουταλιές γλυκόζη.
Πλένομε τα βύσσινα και βγάζομε τα κουκούτσια. Βάζομε τα βύσσινα και τη ζάχαρη να μείνουν για δύο ώρες. Στη συνέχεια ξεπλένομε τα κουκούτσια με το νερό και το ρίχνομε στα βύσσινα. Τα βράζομε αφαιρώντας τον αφρό. Λίγο πριν δέσει ρίχνομε το λεμόνι και την γλυκόζη.

Λικέρ βύσσινο
Ένα κιλό βύσσινο, ένα κιλό ζάχαρη, ένα κιλό κονιάκ, 2-3 ξύλα κανέλας, 5-6 γαρύφαλλα.
Πλένομε καλά τα βύσσινα. Τα βάζομε σε γυάλα, το κονιά την κανέλα τα γαρύφαλλα. Τα αφήνομε 40 ημέρες στον ήλιο. Μετά βάζομε τη ζάχαρη με δυόμιση ποτήρια νερό να βράσουν και να δέσουν καλά. Βγάζομε τα βύσσινα. Σουρώνομε το κονιάκ. Προσθέτομε στα βύσσινα το κονιάκ σουρωμένο και το σιρόπι. Ανακατεύομε καλά, σουρώνομε, φιλτράρομε.

"Sponsored links"

Λικέρ βύσσινο (2)
Ένα κιλό βύσσινα, ένα κιλό κονιάκ, κένα κιλό ζάχαρη.
Όλα μαζί σε γυάλα. Δύο μήνες στον ήλιο. Φιλτράρομε (Αυτή τη συνταγή έφτιαξα, να δούμε τι θα βγει)

Βύσσινο μαρμελάδα
Ένα κιλό βύσσινα, 1200 γρ. ζάχαρη, μισό λεμόνι χυμό
Καθαρίζομε, πλένομε, βγάζομε τα κουκούτσια. Τα στραγγίζομε και τα βάζομε στο μίξερ. Τα βάζομε σε κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη, τον χυμό λεμονιού και βράζομε σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα. Όταν το μείγμα γίνει μια πηχτή μάζα η μαρμελάδα είναι έτοιμη.
(Εφτιαξα γλυκό βύσσινο τέσσερα κιλά και λικέρ βύσσινο. Το γλυκό είναι τέλειο σκέτο με μια παγωμένη τσικουδιά ή νεράκι. Πολύ ωραίο πάνω στο παγωτό καϊμάκι ή βανίλια και στο Chease cake)

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις