27.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Σπιτικές Προτάσεις

Ημερομηνία:

Μοσχαράκι με μελιτζάνες – Σμύρνη
1 κιλό σε κομματάκια
Βάζομε το μοσχαράκι μ’ ένα ποτήρι λάδι και το τσιγαρίζομε καλά – καλά. Ρίχνομε ένα κιλό βρασμένο νερό, ένα κρεμμύδι ολόκληρο, 1 μασούρι κανέλα, δάφνη, γαρύφαλλα ½ κουταλιά και μοσχοπίπερο – άνθος κάπαρης- να βράσουν μία ώρα. Καθαρίζομε τις μελιτζάνες μία λωρίδα τραβάμε μία αφήνομε. Κόβομε κυδωνάτες τις μελιτζάνες και τις μισοτηγανίζομε. Τις τραβάμε. Ξεφλουδίζομε ένα κιλό ντομάτες ώριμες τις βάζομε στο μπλέντερ. Σε τσικάλι βάζομε τις μελιτζάνες και στρώνομε το κρέας ανάμεσα. Σουρώνομε το ζουμί. Ρίχνομε τις ντομάτες το ζουμί να σκεπάζει το φαγητό σκόρδο 4 σκελίδες κομμένο μισή κουταλιά μπούκοβο μαϊντανό αλάτι και σκεπάζομε σιγοψήνοντας μία ώρα περίπου να δέσει η σάλτσα.

Πιπεριές τηγανητές με σάλτσα
Πιπεριές κέρατο. Κάνομε μια τρύπα σε κάθε πιπεριά και τηγανίζομε αφού βέβαια τις έχομε πλύνει.
Σάλτσα: ντομάτες πολύ ώριμες, ξυσμένες. Θυμάρι, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, λίγο λάδι, λιωμένο σκόρδο. Ψήνομε σάλτσα. Ρίχνομε μέσα χοντροκομμένο βασιλικό και μαϊντανό. Σε τηγάνι βάζομε λάδι και κόβομε ροδέλες και μετά στη μέση κρεμμύδια. Τα ροδίζομε. Ρίχνομε μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη να καραμελώσουν. Μόλις ψηθούν τα ρίχνομε στη σάλτσα και ψήνομε όλα μαζί να δέσει η σάλτσα, να είναι ψημμένα τα υλικά. Ρίχνομε μισή κουταλιά μπούκοβο. Ή όχι αν δεν σας αρέσει. Ξεφλουδίζομε τις πιπεριές τις ρίχνομε στη σάλτσα να πάρουν μία βράση τους κάνομε μια μικρή σχισμή. Βάζομε πάνω τους ένα κομμάτι φέτα. Σε 10’ περίπου κατεβάζομε.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

INKA: Το Πάσχα του 2024 θα είναι ακριβότερο κατά 6% σε σχέση με πέρυσι

Το Πάσχα του 2024 θα κοστίσει 355,88. Δηλαδή το Πάσχα του...

Παραίτηση βόμβα Αϊνδιλή από την επιτροπή λαμπαδηδρομίας μετά το «σόου» με Σχοινά, Μιχαηλίδου, Μονογυιού και την οργή των αθλητών

Η είδηση του αποκλεισμού ολυμπιονικών και παγκόσμιων πρωταθλητών από την λαμπαδηδρομία,...

Ηράκλειο: Ξεκίνησε η μεγάλη αντισεισμική άσκηση – Ήχησε το 112 | Φωτός

Με καθυστέρηση περίπου μιάμισης ώρας ξεκίνησε σε Ηράκλειο και Λασίθι η δεύτερη μέρα...