Σπιτικές προτάσεις

Κανένα σχόλιο

Σκορδαλιά
Απ’ τα μικρά σκόρδα μια σκορδοκεφαλή ολόκληρη. Απ’ τα μεγάλα 5-6 σκελίδες. Μια πατάτα μέτρια, βραστή, εντελώς κρύα. Μια χοντρή φέτα ψωμί προζυμένιο μπαγιάτικο μουλιασμένο στο νερό αρκετή ώρα. Περίπου μία φλυτζάνα ελαιόλαδο και ένα σφινάκι ξύδι. Δύο, τρεις κουταλιές γάλα εβαπορέ αδιάλυτο, λίγο αλάτι.
Καθαρίζομε, πλένομε, σκουπίζομε κοπανίζομε με λίγο αλάτι στο γουδί τα σκόρδα. Τα ρίχνομε στο μούλτι. Στίβομε καλά το ψωμί και κρατάμε την ψίχα που την μαλάσσομε καλά και την ρίχνομε στο μούλτι. Λιώνομε την πατάτα την βάζομε κι αυτή. Ρίχνομε λίγο λάδι λίγο ξύδι και γυρνάμε το μούλτι στο σιγανό. Από λίγο λάδι λίγο ξύδι συνεχίζομε. Δοκιμάζομε. Ίσως το πάρει όλο το λάδι και το ξύδι, ή λιγότερο ή περισσότερο. Το βλέπομε. Στο τέλος ρίχνομε το γάλα το εβαπορέ αδιάλυτο. Γίνεται η σκορδαλιά σαν κρέμα και άπρη ωραία.

Μπακαλιάρος τηγανητός
Με κουρκούτι ή με σκέτο αλεύρι.
Όπως βάζομε το κομμάτι στο τηγάνι το λάδι πρέπει να ‘ναι τόσο ώστε το ύφος να καλύπτει το κομμάτι μέχρι τη μέση. Ο μπακαλιάρος για να είναι ο γνήσειος και δηλαδή ο πιο νόστιμος και όχι ο πρωτοξάδελφός του πρέπει να έχει μια γραμμή σκούρα, μαύρη ή ασημί από πάνω μέχρι κάτω. Ο άλλος χωρίς τη γραμμή είναι πιο φτηνός. Προσέξτε τη διαφορά, αν πάρετε τον φτηνό μη σας τον χρεώσουν σαν τον γνήσιο.

"Sponsored links"

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live