20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Σπιτικές Προτάσεις

Ημερομηνία:

Κροκέτες τυριού
Διακόσια γρ. τυρί ένταμ, εκατό γρ. αλεύρι, μισό ποτήρι κρύο γάλα, τέσσερα αυγά, φρυγανιά τριμμένη.
Χτυπάω τα δύο αυγά ολόκληρα και τον ένα κρόκο με λίγο αλάτι και πιπέρι και πενήντα γρ. αλεύρι. Βάζω το μείγμα σε χαμηλή φωτιά, προσθέτω το ένταμ κομμένο σε φέτες και το κρύο γάλα ενώ ανακατεύω διαρκώς. Ανεβάζω τη φωτιά και μόλις πήξει ετοιμάζω τις κροκέτες. Τις περνάω στο υπόλοιπο αλεύρι στο αυγό (ένα ολόκληρο και ένα ασπράδι) χτυπημένα και στην φρυγανιά και τηγανίζω σε καυτό λάδι

Σαλάτα τόνου
Έξι αυγά βραστά, τα κόβω στη μέση και βγάζω τους κρόκους, και τοποθετώ τα ασπράδια σε μια πιατέλα. Σ’ ένα πιάτο βάζω μια κονσέρβα τόνο σε λάδι, τον λιώνω, ρίχνω λίγο λεμόνι, πιπέρι λίγο καυτερό. Τον βάζω πάνω στα ασπράδια, τα σκεπάζω όλα τα αυγά να καλυφθούν καλά με μαγιονέζα. Γαρνίρω με πιπεριές Φλωρίνης κομμένη σε λωρίδες, ελιές και ραπανάκια.

Κορμός
Ένα κιλό μπισκότα Παπαδοπούλου τετράγωνα, τετρακόσια πενήντα (450) γρ φρέσκο βούτυρο, πέντε αυγά δύο φλυτζάνια γάλα, δύο φλυτζάνια γεμάτα αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και καβουρντισμένα και χονδροκομμένα. Τέσσερεις κουταλιές γεμάτες κακάο, πεντακόσια γρ άχνη, δύο ποτηράκια του καφέ κονιάκ. Χτυπάω το βούτυρο πολύ καλά, ρίχνω άχνη, τους κρόκους, τα ασπράδια μαρέγκα, το κονιάκ, το κακάο και κρατάω ένα φλυτζάνι τσαγιού κρέμα και την βάζω στο ψυγείο για να διακοσμήσω το γλυκό. Μετά ρίχνω τα μισά καρύδια, τα μισά αμύγδαλα. Έχω ήδη ετοιμάσει τα μπισκότα, μικρά τετράγωνα και ρίχνω το μίγμα μέσα στα μπισκότα και μετά ρίχνω το γάλα και ανακατεύώ καλά. Τα τυλίγω σε δύο λαδόχαρτα και τα βάζω δύο ώρες στην κατάψυξη. Μετά τα αλείφω με την κρέμα και τα τυλίγω με τα καρύδια και αμύγδαλα

Μπαβαρουάζ ανανά
Ένα πακέτο πτι-μπερ ένα κουτί κομπόστα ανανά 800 γρ δύο πακέτα ζελέ ανανά, διακόσια πενήντα γρ γιαούρτι, σαντιγύ. Σπάστε τα πτι-μπερ σε κομμάτια και στρώστε τα σε μια κουμπωτύη φόρμα. Στραγγίστε την κομπόστα, κρατήστε μερικές ροδέλες για γαρνίρισμα και κόφτε τις υπόλοιπες σε κομμάτια. Μετρήστε το σιρόπι, συμπληρώστε με νερό μέχρι να γίνουν τέσσερεις (4) κούπες. Βράστε το μισό και διαλύστε το ζελέ, προσθέστε το υπόλοιπο μισό και βάλτε στο ψυγείο. Όταν γίνει πυκνό σαν μέλι, χτυπήστε για ένα λεπτό στο μίξερ μεσαία ταχύτητα. Ρίξτε μέσα το γιαούρτι και συνεχίστε το χτύπημα για ένα λεπτό. Αδειάστε στα στρωμμένα μπισκότα το μισό μίγμα. Αφήνετε να σταθεροποιηθεί. Βάζετε από πάνω τα κομμάτια του ανανά και κουταλιά – κουταλιά το υπόλοιπο ζελέ, ψυγείο να πήξει και στόλισμα με σαντιγύ και ανανά.

Σαλάτα μπρόκολο
750 γραμμ. μπρόκολο, 1 κούπα γιαούρτι στραγγιστό, 1 κουταλιά σούπας κέτσαπ, 1 κουταλιά σούπας κάππαρη ψιλοκομμένη, 1 κουταλιά τσαγιού βασιλικός τριμμένος, 1κουταλιά σούπας λάδι, 1 κουταλιά τσαγιού ξύδι, αλάτι, πιπέρι.
Βράζουμε τα μπρόκολα σε άφθονο αλατισμένο νερό για 10 λεπτά. Τα στραγγίζουμε τ’ αφήνουμε να κρυώσουν. Σ’ ένα μπολ τοποθετούμε το γιαούρτι και προσθέτουμε ανακατώνοντας καλά το κέτσαπ την κάππαρη, το βασιλικό, το ξύδι, το αλάτι, το πιπέρι και τέλος το λάδι. Τοποθετούμε τα μπρόκολα σε πιατέλα περιχύνουμε με τη σάλτσα, πασπαλίζουμε με λίγη κάπαρη και βασιλικό από πάνω.

Φασολάκια φρέσκα με σκόρδο και γιαούρτι
2 κουταλιές σούπας λάδι, αλάτι, πιπέρι.
Βράζουμε νερό με αλάτι. Ζεματάμε τα καθαρισμένα φασολάκια για 10 λεπτά. Τα στραγγίζουμε και τ’ αφήνουμε να κρυώσουν. Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το γιαούρτι με το τριμμένο σκόρδο , το ξύδι το αλάτι, το λάδι. Τοποθετούμε τα φασολάκια σε σαλατιέρα και όταν είναι η ώρα να σερβίρουμε περιχύνουμε με τη σάλτσα. Πασπαλίζουμε με τον άνηθο.

Σαλάτα καβούρι
1 κονσέρβα καβούρι, 2 αβοκάντο ώριμα, 4 αγκινάρες φρέσκες, μισή ρίζα σέλινο τριμμένη σε ρεντέ χοντρό, 2 τρυφερά κλαδιά σέλινο ψιλοκομμένα, 1 καρδιά μαρουλιού, 2 κουτ. τσαγιού μαϊντανός ψιλοκομμένος, 1 κουτ. σούπας χυμός λεμόνι, μισή δόση μαγιονέζα, 2 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος, 1 ποτηράκι ρούμι, μισό κουταλάκι τσαγιού αλάτι, 2 πρέζες πιπέρι άσπρο.
Στραγγίζουμε και καθαρίζουμε το καβούρι. Βγάζουμε μπαλίτσες τη σάρκα των αβοκάντος. Καθαρίζουμε τις αγκινάρες, τρίβουμε τις καρδιές με λεμόνι για να μη μαυρίσουν. Σε σαλατιέρα τοποθετούμε τα φύλλα μαρουλιού, απλώνουμε επάνω το καβούρι, τις αγκινάρες κομμένες στα 4, τις μπαλίτσες αβοκάντο και το σέλινο. Προσθέτομε στη μαγιονέζα την κρέμα το ρούμι τον μαϊντανό το αλάτι το πιπέρι. Περιχύνουμε τα λαχανικά.

Σαλάτα με ζυμαρικό
1 πακέτο τρίχρωμες ιταλικές βίδες (pasta), 1 κονσέρβα τόνος ροζ σε νερό, 2 κουτ. σούπας κάππαρη, 6 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα, 3 κουτ. σούπας καλαμπόκι βρασμένο, 2 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες λωρίδες, ½ δόση μαγιονέζα
Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό, τα στραγγίζουμε και τ’ αφήνουμε να κρυώσουν. Σε μεγάλο μπολ, τοποθετούμε τον τόνο διαλυμένο με τα δάχτυλα, την κάππαρη, τ’ αγγουράκια, το καλαμπόκι, τις πιπεριές, τη μαγιονέζα. Ανακατεύουμε καλά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...