Σπιτικές προτάσεις

Date:

Γλυκό νεράντζι
για 50 κομμάτια
Πλένομε τα νεράντζια, τα τρίβομε στον ψιλό τρίφτη, τα χαράζομε σε φέτες και παίρνομε την φλούδα. Τα τυλίγομε και τα πιάνομε με μια οδοντογλυφίδα. Τα βράζομε σε μπόλικο νερό. Μετά τα βάζομε σε λεκάνη με κρύο νερό και το αλλάζομε συχνά για να γλυκάνουν. Όταν είναι έτοιμα, φτιάχνομε ένα σιρόπι με δύο κιλά ζάχαρη, ενάμιση ποτήρι νερό και ρίχνομε τα νεράντζια μέσα και τα αφήνομε περίπου δώδεκα ώρες. Μετά βράζομε μέχρι να δέσει το σιρόπι. Το αφήνομε στην κατσαρόλα άλλες δώδεκα ώρες και το ξαναδένομε λίγο και είναι έτοιμο.

Γλυκό πορτοκάλι ολόκληρο
Τρίβομε στον ψιλό τρίφτη τα πορτοκάλια. Τα κόβομε φέτες, ολόκληρο το πορτοκάλι, όχι μόνο οι φλούδες. Τα πλένομε και τα βράζομε ένα τέταρτο. Τα τραβάμε, τα βάζομε σε κρύο νερό. Αλλάζομε το νερό κάθε δύο ώρες. Όταν γλυκάνει το σουρώνομε και το τοποθετούμε σε χονδρή πετσέτα. Μετά μια ώρα το ζυγίζομε και όσο πορτοκάλι τόση ζάχαρη και κάτι παραπάνω και σε κάθε κιλό ζάχαρη δυόμιση φλυτζάνια νερό. Βράζομε το σιρόπι επί 10 λεπτά και ρίχνομε το γλυκό να πάρει μια με δύο βράσεις. Κατεβάζομε. Αφήνομε μια νύχτα στο σιρόπι. Βράζομε την επόμενη έως να δέσει. Στο τέλος ρίχνομε μισό βαζάκι γλυκόζη.

"Sponsored links"

Αγώνας της Κρήτης
Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

More like this
Related