27.8 C
Chania
Friday, July 18, 2025

Σπιτικές προτάσεις

Ημερομηνία:

Μελιτζανοσαλάτα με κόκκινες πιπεριές
Ένα κιλό μελιτζάνες, ένα κιλό κόκκινες πιπεριές φρέσκες γλυκές Φλωρίνης, ένα φλυτζάνι ελαιόλαδο, 3-4 σκελίδες λιωμένο σκόρδο, ξύδι, αλάτι.
Ψήστε τις μελιτζάνες στο γκριλ και τις ξεφλουδίζετε. Μελιτζάνες φλάσκες χωρίς σπόρους. Τις ψιλοκόβετε, βάζετε τις μελιτζάνες και τις πιπεριές στο μπλέντερ μαζί με το σκόρδο και το αλάτι. Λειτουργείτε το μπλέντερ ρίχνοντας λίγο λάδι και ξύδι.
Εγώ προτιμώ την άλλη συνταγή που σας έγραψα την τελευταία φορά, με κομμένη τη μελιτζάνα με μαχαίρι και τυρί φέτα. Αλλά σε άλλους αρέσει αυτή που είναι σαν αλοιφή.

Τυροκαυτερή
Τηγανίζετε 3-4 καυτερές πιπεριές. Τις ξεφλουδίζετε, τις ψιλοκόβετε. Τις αναμιγνύετε με τυρί φέτα, λάδι (τηγανόλαδό τους), ξύδι.

Γλιστρίδα σαλάτα
300 γρ. γλιστρίδα, 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, λίγο λάδι, λίγο σκόρδο λιωμένο, αλάτι, ξύδι.

Πατάτες ρολό
Ένα κιλό πατάτες βρασμένες, τις κάνω πουρέ, συν τριμμένο τυρί, συν τέσσερα αβγά χτυπημένα, λίγο μοσχοκάρυδο. Τ’ ανακατεύω. Απλώνομε δύο φύλλα κρούστας και βάζομε τον πουρέ. Από πάνω μισό κιλό κιμά μαγειρεμένο, στεγνό και τα τυλίγομε όλα μαζί σε ρολό. Ψήνομε στους 200 βαθμούς.

Σαλάτα θαλασσινών με ντρέσιγκ αβοκάντο
500 γρ. μεγάλες βρασμένες γαρίδες, μιάμιση κουταλιά λεμόνι, ενάμιση φλυτζάνι ξηρό άσπρο κρασί, δύο κουταλιές φρέσκος ψιλοκομμένος άνηθος, 125 γρ. φιλέτο άσπρου ψαριού φέτες, 125 γρ. χτένια, ένα μικρό μαρούλι, 125 γρ. μύδια ψίχα, 125 γρ. ντοματίνια, αλάτι.
Για το ντρέσιγκ: ένα μέτριο αβοκάντο, 2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο, ένα μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο, μιάμιση κουταλιά λεμόνι.
Καθαρίστε τις γαρίδες αφήνοντας τις ουρές. Βάλτε το λεμόνι, το κρασί, τον άνηθο και το αλάτι σε ένα μικρό τηγάνι να βράσουν. Χαμηλώστε τη φωτιά και ρίξτε το ψάρι, τα χτένια και τα μύδια. Σιγοβράστε για 2-3 λεπτά να μαλακώσουν λίγο τα θαλασσινά. Βάλτε τα σκεπασμένα στο ψυγείο.
Λίγο πριν σερβίρετε βάλτε τα θαλασσινά, τις ντομάτες και το μαρούλι σ’ ένα μπολ και ρίξτε πάνω τους το ντρέσιγκ.

Σαλάτα τόνου
Έξι αβγά βραστά, τα κόβω στη μέση και βγάζω τους κρόκους. Τοποθετώ τα άδεια ασπράδια σε πιατέλα. Σε ένα πιάτο βάζω μια κονσέρβα τόνο σε λάδι, τον λιώνω, ρίχνω λίγο λεμόνι, πιπέρι λίγο καυτερό. Το βάζω πάνω στ’ ασπράδια, τα σκεπάζω να καλυφθούν καλά τ’ αβγά με μαγιονέζα. Γαρνίρω με πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε λωρίδες και ελιές.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. 1. Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. 2. Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Παλιότερα, εσείς οι αναγνώστες μας, αναγνωρίζατε την προσπάθειά μας και στηρίζατε το έργο μας αγοράζοντας την εφημερίδα από τα περίπτερα. Στην ψηφιακή εποχή που ζούμε σας ζητάμε να κάνετε ξανά το ίδιο με μία μικρή μηνιαία συνδρομή. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χάρης Μαμουλάκης: Η φορολογική πολιτική της ΝΔ είναι αμιγώς ταξική και ευνοεί τους έχοντες

Αναδεικνύοντας αδυναμίες και ερωτηματικά που προκύπτουν από το σχέδιο...

Όποιος εισέρχεται παράνομα στη χώρα θα έχει δύο επιλογές: Η φυλακή ή επιστροφή

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε την Πέμπτη το νομοσχέδιο του...

Αλλαγή Σκυτάλης στην ΩΡΛ Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων

Με αίσθημα συγκίνησης και σεβασμού, το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων...