20.8 C
Chania
Saturday, November 23, 2024

Σπιτικές προτάσεις

Ημερομηνία:

Χοιρινό με τα κάστανα
(πολύ νόστιμο)
Κόβομε το χοιρινό μικρά κομμάτια. Το τσιγαρίζομε με κρεμμυδάκι και λάδι καλά. Το σβήνομε με κρασί. Βάζομε δύο ώριμες ντομάτες ξυσμένες και προς τα μέσα του ψησίματος του έχομε ψήσει ένα κιλό κάστανα στη χόβολη ή λίγο στο φούρνο έως να μαλακώσουν ελαφρά και να ξεφλουδίζουν και τα ρίχνομε στο κρέας.
Αλατίζομε πιπερώνομε και ψήνομε.

Κουνέλι στο φούρνο
Τεμαχίζομε το κουνέλι, βάζομε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και το τυλίγομε στο ζαμπόν. Δηλαδή κάθε κομμάτι κουνέλι το τυλίγομε σε μια φέτα ζαμπόν. Μετά βουτυρώνομε λίγο το πυρέξ, το βάζομε μέσα, περίπου 23 κομμάτια. Μετά ρίχνομε πάνω 800 γρ. γάλα σε ενάμιση κουνέλι, ίσως χρειαστεί ένα κιλό γάλα ανάλογα με τα γραμμάρια του κουνελιού, 2-3 κουταλιές κρέμα γάλακτος.
Το ψήνομε περίπου μια ώρα σε μέτριο φούρνο 220 βαθμούς.

Αβοκαντοσαλάτα
Δύο μεγάλα αβοκάντο μαλακά, ίση ποσότητα μυζήθρα, σκόρδο κατά βούληση, λίγο ξύδι.
Αλέθομε τα αβοκάντο να γίνουν αλοιφή, προσθέτομε και την μυζήθρα, το σκόρδο κοπανισμένο, το ξύδι και ανακατεύομε καλά να ενωθούν τα υλικά.

Κατσίκι λαδορίγανη
Τσιγαρίζομε το κατσίκι με το αλάτι, πιπέρι, λάδι. Όταν τραβήξει τα υγρά του το σβήνομε μ’ ένα κρασοπότηρο κρασί. Προσθέτομε ένα όμοιο ποτήρι λεμόνι, ρίγανη. Διαλύομε μια κουταλιά αλεύρι σε νερό και το ρίχνομε μέσα.
Σιγοψήνομε μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

Καλιτσούνια με συκωτάκια και κιμά
Ζύμη: Ένα κεσέ γιαούρτι, μια φλυτζάνα λάδι, ένα λεμόνι, ένα φακελάκι μπέικιν και αλεύρι.
Γέμιση: Αφού βράσομε τα συκωτάκια για λίγο τα ψιλοκόβομε και τα σοτάρομε, σοτάρομε και μισό κιλό κιμά, προσθέτομε άνηθο και ένα ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια. Τέλος προσθέτομε ένα αβγό και δύο τρεις κουταλιές μπεσαμέλ για να είναι μαλακιά η γέμιση. Ανοίγομε με τη ζύμη πιτάκια, βάζομε γέμιση, τα κλείνομε όπως τα καλιτσουνάκια και φουρνίζομε.

Φορμάκια με κιμά
Ψήνομε κιμά όπως για μακαρονάδα. Λίγο πιο στεγνό. Τρίβομε λίγο μοσχοκάρυδο, τυρί, βάζομε κουκουνάρι και σταφίδες μαύρες. Βουτυρώνομε ένα – ένα πέντε φύλλα κρούστας. Παίρνομε μέτρια προς μεγάλα μεταλλικά φορμάκια. Λαδώνομε τα φορμάκια, βάζομε μέσα τα πέντε κομμένα λίγο παραπάνω απ’ το μέγεθος του φορμακιού φύλλα και ρίχνομε μέσα κιμά και από πάνω μπεσαμέλ χωρίς να φτάνει η γέμιση μέχρι τα χείλη του φύλλου. Ξύνομε πάνω λίγο τυρί βάζομε ένα μικρό κομματάκι φρέσκο βούτυρο και φουρνίζομε μέχρι να ροδίσει η μπεσαμέλ και το φύλλο (όχι πολύ, γιατί μετά θρουλά το φύλλο).

Αρνί με γιαούρτι
Ένα κιλό αρνί, επτακόσια γρ. στραγγιστό γιαούρτι, 80 γρ. βούτυρο, δύο αβγά, μοσχοκάρυδο, ένα φλυτζάνι λάδι, ένα λεμόνι, αλάτι.
Πλένομε το κρέας, αλατίζομε, τρίβομε το κρέας με λεμόνι και το βάζομε στο φούρνο, μοιράζομε το βούτυρο πάνω στα κομμάτια και σιγοψήνομε για μιάμιση ώρα περίπου. Χτυπάμε τα αβγά, ανακατεύομε με το γιαούρτι και το μοσχοκάρυδο, περιχύνομε το κρέας και ψήνομε για ακόμη μιάμιση ώρα σε χαμηλή φωτιά.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ