Στάση εργασίας και κινητοποίηση από το Σωματείο Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ

Κανένα σχόλιο

“Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην μετατροπή των δημόσιων νοσοκομείων  σε «μιας νόσου», τις ιδιωτικοποιήσεις και τη λειτουργία με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, τις απολύσεις χιλιάδων συμβασιούχων και ανεμβολίαστων εργαζομένων”. Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ, προαναγγέλλοντας στάση εργασίας την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου από τις 12 έως τις 3 μετά το μεσημέρι και κινητοποίηση στα Λιοντάρια.

Αναλυτικά, όπως αναφέρεται: 

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ και ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ γιατί δεν ανεχόμαστε να συνεχισθεί η απαράδεκτη κατάσταση, με:

"Sponsored links"

● τις «εικόνες ντροπής» χιλιάδων συνανθρώπων μας που περιμένουν για ώρες για έλεγχο για SARS-CoV-2 ή αναγκάζονται να χρυσοπληρώνουν τους τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα.

● τα χιλιάδες κρούσματα λόγω και της ανυπαρξίας ουσιαστικών μέτρων σε μεγάλους εργασιακούς χώρους, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και σχολεία.

● τους δεκάδες νεκρούς από την επιδημία καθημερινά λόγω και των επικίνδυνων συνθηκών νοσηλείας, ιδιαίτερα διασωληνωμένων ασθενών εκτός ΜΕΘ.

● τη συνεχιζόμενη μετατροπή των δημόσιων νοσοκομείων σε «μιας νόσου» νοσοκομεία, με ανυπολόγιστες συνέπειες για τους ασθενείς των υπόλοιπων παθήσεων.

● την επικίνδυνη οδηγία για μείωση της καραντίνας των θετικών  στον SARS-CoV2 εργαζομένων.

● την εντατικοποίηση, τις αλλεπάλληλες βάρδιες και εφημερίες, τις αναγκαστικές μετακινήσεις και τα δεκάδες χρωστούμενα ρεπό, την ίδια στιγμή που χιλιάδες συνάδελφοι παραμένουν σε αναστολή εργασίας και απειλούνται με απόλυση.

● τον κίνδυνο απόλυσης περίπου 10.000 συμβασιούχων συναδέλφων στις 31 Μαρτίου.

● την απόρριψη του αιτήματος μας για ένταξη στα ΒΑΕ και τον απαράδεκτο αποκλεισμό χιλιάδων συναδέλφων από τη χορήγηση ακόμη και του ανθυγιεινού επιδόματος.

ΑΓΑΝΑΚΤΟΥΜΕ γιατί, εν μέσω επιδημίας, συνεχίζεται η μείωση του αριθμού των μονίμων εργαζομένων στην Υγεία (από τον Ιανουάριο 2020 έως τον Οκτώβριο 2021 μειώθηκαν κατά 2229), και της κρατικής χρηματοδότησης των δημόσιων μονάδων κατά 279 εκατ. και του κονδυλίου για την αντιμετώπιση της επιδημίας κατά 208 εκατ.

"Sponsored links"

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του ΠΑΓΝΗ, όπου παραμένουν κενές περισσότερες από 550 οργανικές θέσεις προσωπικού, περισσότεροι από 50 εργαζόμενοι είναι σε καραντίνα (χωρίς να έχει γίνει έλεγχος ολόκληρου του προσωπικού), αρκετοί συνάδελφοι είναι σε αναστολή εργασίας και  περισσότεροι από 300 συμβασιούχοι συνάδελφοι κινδυνεύουν με απόλυση 31 Μάρτη.

Για όλα τα παραπάνω, το Σωματείο Εργαζομένων ΠαΓΝΗ συμμετέχει στην 3ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ την ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 12:00-15:00 που προκήρυξαν ΠΟΕΔΗΝ-ΑΔΕΔΥ και καλεί ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους σε ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ 12:30 στα ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live