14.3 C
Chania
Τετάρτη, 4 Μαρτίου, 2026

Στάση εργασίας κηρύσσει το ΣΕΠΕ Χανίων για την εκδίκαση υπόθεσης απεργού νηπιαγωγού

Ημερομηνία:

Στάση εργασίας μίας έως τριών ωρών κηρύσσει το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΕΠΕ) Χανίων, με στόχο τη διευκόλυνση των εκπαιδευτικών να παραστούν στην εκδίκαση προσφυγής ακύρωσης καθαίρεσης συναδέλφου τους στο Διοικητικό Εφετείο Χανίων.

Η εκδίκαση, η οποία χαρακτηρίζεται από τον σύλλογο ως πρώτη στην Ελλάδα, έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 5 Μαρτίου 2026 και ώρα 11:00, στον τέταρτο όροφο του μεγάρου της Εφορίας Χανίων. Η υπόθεση αφορά προσφυγή ακύρωσης καθαίρεσης προϊσταμένης νηπιαγωγού, η οποία είχε συμμετάσχει σε απεργία αποχής.

Στη σχετική ανακοίνωση με ημερομηνία 4 Μαρτίου 2026 και αριθμό πρωτοκόλλου 123, το ΣΕΠΕ Χανίων υπογραμμίζει ότι αποτελεί ζήτημα μέγιστης σημασίας η περιφρούρηση του δικαιώματος της απεργίας, όπως αυτού της απεργίας αποχής. Ο σύλλογος καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς να παραστούν στην εκδίκαση, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Απαιτούμε τη δικαίωση των απεργών από την ατομική αξιολόγηση».

Η στάση εργασίας που κηρύχθηκε καλύπτει το χρονικό διάστημα μεταξύ 10:00 και 13:00, δίνοντας τη δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς να επιλέξουν διάρκεια μίας, δύο ή τριών ωρών ανάλογα με τις ανάγκες τους. Η απόφαση ελήφθη από το ΔΣ του ΣΕΠΕ Χανίων προκειμένου να διευκολυνθεί η μαζική συμμετοχή των συναδέλφων στη δικαστική διαδικασία.

Η ανακοίνωση καταλήγει με συνθήματα όπως «Η απεργία δεν διώκεται, νικά!», «Με τη συναδέλφισσα απεργό μέχρι τη νίκη!» και «Κάτω τα χέρια από το δημόσιο σχολείο και την απεργία!», καταδεικνύοντας τη σθεναρή στάση του συλλόγου απέναντι σε κάθε απόπειρα ποινικοποίησης των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δένδιας διαψεύδει Κουτσούμπα για drones κατά Σούδας

Η αναφορά του ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, σε διάλογο...

Ισπανία: Ο Σάντσες δεν… «ακολουθεί» τον Τραμπ στο Ιράν και διασώζει τη χαμένη τιμή της Ευρώπης

Ο Πέδρο Σάντσες, ο Σοσιαλιστής πρωθυπουργός της Ισπανίας, το έκανε πάλι! Έγραψε στις...