Στέγαση και εργασία για τους άστεγους στον Δήμο Χανίων

Κανένα σχόλιο

Ο Δήμος Χανίων ως Δικαιούχος Φορέας, σε συνεργασία με τη Σύμπραξη Φορέων Χανίων ως Διαχειριστή Φορέα, στο πλαίσιο του προγράμματος «Στέγαση & Εργασία για τους Άστεγους στο Δ. Χανίων», έχει μισθώσει 10 οικίες για να καλύψει τις στεγαστικές ανάγκες των ωφελούμενων, με βάση την απόφαση έγκρισης της Δ/νσης Καταπολέμησης της Φτώχειας του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων. Επιπλέον, έχουν ενταχθεί στην αγορά εργασίας 7 ωφελούμενοι, 3 εκ των οποίων με επιδότηση από το πρόγραμμα.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αστέγων, οι ωφελούμενοι του Προγράμματος  επισκέφθηκαν και έκαναν χρήση του Κοινωνικού Κομμωτηρίου του Δήμου Χανίων. Επίσης, οι γυναίκες ωφελούμενες του προγράμματος συμμετείχαν τον Οκτώβριο στις δράσεις του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού, διενεργώντας προληπτικό γυναικολογικό έλεγχο.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2022, έχει διάρκεια 2 έτη, εγκεκριμένο προϋπολογισμό 400.000€, που αφορά σε 19 νοικοκυριά με 42 ωφελούμενους και χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με Αρχή Διαχείρισης τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Ο.Π.Ε.ΚΑ.).

"Sponsored links"

Στόχος είναι η ένταξη στο πρόγραμμα και η παροχή υπηρεσιών στέγασης, ψυχοκοινωνικής στήριξης, ενεργοποίησης, κατάρτισης και προώθησης στην εργασία αστέγων.Η αναζήτηση κατοικιών συνεχίζεται, καθώς απαιτούνται 9 ακόμη κατοικίες στα όρια του Δήμου Χανίων.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα  Κοινωνικής Πολιτικής, Προστασίας ΑμεΑ και Ισότητας του Δήμου Χανίων,  Δευτέρα με Παρασκευή και ώρες 08:30-14:30, στο τηλ. 28213 41695.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live