Στίγκλιτς: Η λιτότητα θα οδηγήσει την Ελλάδα σε περαιτέρω ύφεση – Η Γερμανία έπαιξε καλά το παιχνίδι της προπαγάνδας, οι ΗΠΑ πρέπει να σώσουν την Ελλάδα

Κανένα σχόλιο

Με απανωτά tweets που προέρχονται από το άρθρο του στο TIME σχολιάζει την εξέλιξη που υπάρχει στο θέμα της Ελλάδας

Με συνεχόμενα tweets βομβάρδισε από τον προσωπικό του λογαριασμό ο Τζόζεφ Στίγκλιτς, σχολιάζοντας την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, ενώ εκτενές του άρθρο φιλοξενείται και στη σελίδα του TIME.

«Οι ΗΠΑ πρέπει να σώσουν την Ελλάδα» ήταν το πρώτο από τα σχόλιά του ενώ σχετκά με τα μέτρα δήλωσε πως «αν η Ελλάδα συνεχίσει με τη λιτότητα, θα πέσει σε ύφεση χωρίς τέλος».

"Sponsored links"

«Η Γερμανία έπαιξε καλά το παιχνίδι της προπαγάνδας, πουλώντας για την Ελλάδα, την εικόνα ενός αποτυχημένου εδώ και καιρό κράτους που αρνείται να συμμορφωθεί» λέει αρχικά και συμπληρώνει: «25% μείωση του ΑΕΠ και 25% μείωση της ανεργίας προέκυψαν επειδή έκανε ότι της ζήτησαν, όχι επειδή αρνήθηκε να συμμορφωθεί».

«Τα νομίσματα έρχονται και φεύγουν. Το ευρώ είναι μόλις ένα 16ετές πείραμα, κακώς σχεδιασμένο και φτιαγμένο να μη λειτουργεί» ήταν ένα από τα καυστικά του tweets το οποίο ενισχύθηκε από το επόμενο: «Σε μια κρίση το χρήμα κυλά από τις τράπεζες του αδύναμου στον δυνατό, οδηγώντας σε αποκλίσεις».

«Η Γερμανία έλαβε σε πραγματικούς όρους, μια από τις μεγαλύτερες διασώσεις και μειώσεις χρέους στην ιστορία και άνευ όρων βοήθεια από τις ΗΠΑ και το σχέδιο Μάρσαλ» συνέχισε ο Στίγκλιτς.

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις