15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Σταθάκης στην ΕΡΤ: Καθαρό μήνυμα για συμφωνία

Ημερομηνία:

Την πεποίθησή του ότι απόψε από τις Βρυξέλες θα δοθεί καθαρό σήμα για την επίτευξη συμφωνίας μέσα στα επόμενα 24ωρα εξέφρασε μέσω του δελτίου της ΕΡΤ1, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης. Αναφερόμενος στο περιεχόμενο των ελληνικών προτάσεων προς τους δανειστές είπε μεταξύ άλλων, ότι η αύξηση του ΦΠΑ αφορά τα εμπορικά νησιά που έχουν πολύ υψηλό κατά κεφαλήν εισόδημα και όχι τα μικρά, ενώ για τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις είπε πως θα υπάρξει σταδιακή προσαρμογή.

Επανέλαβε ότι διατηρείται αμετάβλητο το ΦΠΑ στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ, ωστόσο όπως είπε παραμένει ανοιχτή η διαπραγμάτευση στο ζήτημα του φόρου στην εστίαση όπου οι εταίροι επιμένουν σε αύξηση της τάξης του 23%.

Στην ελληνική πρόταση δεν περιλαμβάνονται μειώσεις μισθών και συντάξεων, προβλέπεται εντούτοις έκτακτη φορολόγηση των επιχειρήσεων με κέρδη πάνω από 500.000 ευρώ, διατήρηση της έκπτωσης στην εισφορά αλληλεγγύης μόνο στα εισοδήματα κάτω των 30.000 ευρώ και αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών.

Όπως είπε ο κ. Σταθάκης το φορολογικό βάρος μετατοπίζεται στις επιχειρήσεις και στους οικονομικά εύρωστους, η επιβάρυνση όμως θα αποκατασταθεί από την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας

ert.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ