15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Σταθμός Κλιματικής Αλλαγής στα Λευκά Όρη;

Ημερομηνία:

Με τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής να γίνονται όλο και πιο εμφανείς τριγύρω μας, μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση άνοιξε στα Χανιά.

Η δημιουργία Σταθμού Κλιματικής Αλλαγής στην περιοχή των Λευκών Ορέων, βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης που είχαν τη Δευτέρα στα Χανιά ο αντιπεριφερειάρχης Νίκος Καλογερής, ο καθηγητής Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Γιάννης Γήτας, και η διευθύντρια Δασών Χανίων, Πολύμνια Σκλαβάκη.

Όπως ανακοίνωσε ο αντιπεριφερειάρχης, κατά την διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Γήτας αναφέρθηκε στη μεγάλη χρησιμότητα ίδρυσης σταθμού Κλιματικής Αλλαγής στην περιοχή των Λευκών Ορέων για την παρακολούθηση της ποιότητας του δασικού περιβάλλοντος και ζήτησε την αρωγή της Περιφέρειας Κρήτης για την υλοποίηση αυτής της πρότασης.

Ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, έχοντας και την αρμοδιότητα της εποπτείας του περιφερειακού σχεδιασμού για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, ενημέρωσε ότι θα προτείνει την ίδρυση τέτοιου σταθμού στα πλαίσια της διαβούλευσης του «Ενιαίου Περιφερειακού Σχεδίου Προσαρμογής στην Κλιματική Αλλαγή» (ΠεΣΠΚΑ) της Περιφέρειας Κρήτης, ενώ παράλληλα θα διερευνηθεί η δυνατότητα ένταξης της χρηματοδότησης σταθμού Κλιματικής Αλλαγής σε κάποιο προσεχές χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ