21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Στα άκρα οι σχέσεις λοιμωξιολόγων με την κυβέρνηση – Το Μαξίμου απειλεί με τσουχτερά πρόστιμα όσους δεν τηρούν τα μέτρα στην εστίαση

Ημερομηνία:

Μόνο τυχαία δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί η παρέμβαση του μέλους της επιτροπής των λοιμωξιολόγων Νίκου Σύψα ότι ουδέποτε η Επιτροπή άναψε το «πράσινο φως» για να βγουν οι μάσκες στους εξωτερικούς χώρους.

Προφανώς οι επιστήμονες αντιλαμβάνονται το δύσκολο φθινόπωρο που έρχεται εξ αιτίας της μετάλλαξης «Δέλτα» και θέλουν να ξεκαθαρίσουν την θέση τους, καθώς αντιλαμβάνονται ότι, όταν φτάσει η ώρα του λογαριασμού, η κυβέρνηση δεν αποκλείεται να τους δώσει τον «μουτζούρη».

Και μπορεί ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης να επιχείρησε να τον διαψεύσει, λέγοντας ότι ποτέ η κυβέρνηση δεν πήρε απόφαση υγειονομικού χαρακτήρα χωρίς προηγουμένως να έχει τη σχετική απόφαση της Επιτροπής, οι εντυπώσεις που έχουν δημιουργηθεί, ωστόσο, στους πολίτες είναι πολλές και σοβαρές.

Οι πληροφορίες λένε ότι εδώ και αρκετό καιρό υπάρχει διάσταση απόψεων ανάμεσα στις δυο πλευρές, καθώς τα μέλη της επιτροπής θεωρούν ότι η κυβέρνηση λειτουργεί με καθαρά πολιτικά κριτήρια και απευθύνεται σε αυτούς μόνο όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά.

Φέρνουν μάλιστα για παράδειγμα την χθεσινή επανεμφάνιση του Σωτήρη Τσιόδρα σε μια στιγμή που η κυβέρνηση εμφανίζεται να μην τα πηγαίνει καλά στο θέμα των εμβολιασμών καθώς το σχετικό πρόγραμμα εμφανίζεται να βρίσκεται πολύ πιο κάτω του αναμενόμενου.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση εμφανίζεται να επικεντρώνεται στην διαχείριση του θέματος των επιχειρήσεων εστίασης και των κέντρων διασκέδασης. Μάλιστα κυβερνητικές ανέφεραν ότι από τις 15 Ιουλίου η κυβέρνηση σχεδιάζει να δίνει bonus σε όσες επιχειρήσεις τηρούν τα μέτρα , αλλά και να επιβάλει και κυρώσεις στους χώρους, όπου δεν τηρούνται οι κανονισμοί για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού .

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν μάλιστα ότι για τις επιχειρήσεις που δεν εφαρμόζονται τα μέτρα προβλέπονται «λουκέτα» με την πρώτη βαριά παράβαση, αλλά και «τσουχτερά» πρόστιμα.

Σε περίπτωση που ένας χώρος έχει χαρακτηριστεί ως «μεικτός», αλλά είτε δεν τηρηθεί το ποσοστό πληρότητας, είτε εντοπιστεί επιπλέον αριθμός ανεμβολίαστων, τότε η επιχείρηση θα κινδυνεύει να τεθεί σε αναστολή λειτουργίας από την πρώτη παράβαση, χωρίς καμία προηγουμένως ενημέρωση.

Ακόμα η κυβέρνηση εξετάζει τη δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας, όπου όλοι οι πολίτες θα μπορούν να βλέπουν ποιες επιχειρήσεις λειτουργούν με βάση την νομοθεσία και ποιες δεν τηρούν τα μέτρα κατά της πανδημίας.

Φυσικά και αυτά τα μέτρα αναμένεται να πυροδοτήσουν το ήδη τεταμένο κλίμα ανάμεσα την κυβέρνηση και τους επιχειρηματίες της εστίασης, αφού οι τελευταίοι επιμένουν ότι το Μέγαρο Μαξίμου μετακυλίει τις ευθύνες για την διαχείριση της πανδημίας στους εστιάτορες.

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλλαγή ώρας 2024: Πότε οι δείκτες του ρολογιού θα πάνε μια ώρα μπροστά

Με το δεύτερο 10ημερο του Μαρτίου να ολοκληρώνεται, οδεύουμε...

Ο τουρισμός “φωνάζει” για προσωπικό

Μετά από ένα τουριστικό έτος με περίπου 33 εκατομμύρια επισκέπτες από το εξωτερικό,...

Στο… περίμενε για την πληρωμή του Μεταφορικού Ισοδύναμου!

Εκατοντάδες αγρότες, κτηνοτρόφοι, επιχειρηματίες πρώιμων κηπευτικών αλλά και εξαγωγείς...

Ισχυρός σεισμός 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά της Ηλείας – Αισθητός και στα Χανιά

Δύο σεισμοί 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά των Φιλιατρών σημειώθηκαν το...