Στα αζήτητα με 15 λεπτά το αγγούρι στην Κρήτη

Κανένα σχόλιο

Στην αποσυµφόρηση της αγοράς από µεγάλες ποσότητες αγγουριών προχώρησε το δηµοπρατήριο του συνεταιρισµού Μεσαράς στις Μοίρες. Ήδη έχει διαθέσει σε κτηνοτρόφους, για ζωοτροφές, δεκάδες τόνους αγγούρια.

Σκοπός του είναι να αναθερµανθεί η αγορά του αγγουριού, η οποία, ως γνωστό, τελευταία έχει πέσει κατακόρυφα. Όπως είναι επόµενο αρκετοί κτηνοτρόφοι έσπευσαν να προµηθευτούν αγγούρια για τα ζώα τους, κυρίως πρόβατα και κατσίκια, καθώς δυσκολεύονται οικονοµικά να αγοράζουν ζωοτροφές.

Ήδη οι συνεταιρισµοί και τα δηµοπρατήρια έχουν διαθέσει δεκάδες τόνους αγγούρια σε φιλανθρωπικές οργανώσεις, ευελπιστώντας ότι θα τύχουν ευρωπαϊκής  επιδότησης, βάσει των µέτρων που έχουν ληφθεί µετά το εµπάργκο της Ρωσίας.

"Sponsored links"

Όπως είναι γνωστό, φέτος εκατοντάδες τόνοι θερµοκηπιακά αγγούρια της Κρήτης παραµένουν στα αζήτητα, καθώς η Ισπανία «ξεφορτώνει» µισοτιµής την παραγωγή της στην ευρωπαϊκή αγορά. Η Ισπανία υπέστη σοβαρό πλήγµα από το ρώσικο εµπάργκο και έµµεσα υφίσταται η παραγωγή εκτός εποχής ελληνικών αγγουριών.

Πέρυσι η τιµή παραγωγού των αγγουριών, αυτή την περίοδο, έφθανε τα 65 λεπτά. Φέτος οι τιµές παραγωγού στις ποσότητες που πωλούνται δεν ξεπερνούν τα 15 λεπτά το κιλό, ενώ το κόστος παραγωγής, σύµφωνα µε τους αγρότες, είναι πάνω από 55 λεπτά το κιλό.

Η Μεσαρά, η Ιεράπετρα και η Κουντούρα έχουν «πληµµυρίσει» από απούλητα αγγούρια, που στοιβάζονται µέσα και έξω από τα θερµοκήπια, ενώ οι αγρότες είναι απελπισµένοι, καθώς δεν προβλέπεται να εισπράξουν αποζηµιώσεις άµεσα.

agronews.gr

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live