20.8 C
Chania
Tuesday, April 16, 2024

Στα «κόκκινα» η αντιπαράθεση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για τους πλειστηριασμούς – Τι φοβάται η κυβέρνηση

Ημερομηνία:

Η υπόθεση της βίαιης έξωσης της Ιωάννας Κολοβού από το σπίτι της – έχασε την μοναδική της κατοικία για χρέος 15.000 ευρώ σε κάρτες – και η κινητοποίηση που υπήρξε απ όλα τα κόμματα άνοιξε αιφνιδιαστικά για την κυβέρνηση ένα θέμα με πολύ σοβαρές κοινωνικές προεκτάσεις.

Με δεδομένο μάλιστα ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίστηκε να πρωτοστατεί στις κινητοποιήσεις – ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε τη δημοσιογράφο στο σπίτι της – ανέβασε την ένταση της αντιπαράθεσης με τον πρωθυπουργό να επιτίθεται με χαρακτηρισμούς εναντίον του Αλέξη Τσίπρα.

Οι πληροφορίες λένε ότι οι τράπεζες και τα funds ετοιμάζονται να βγάλουν πάνω από 200.000 ακίνητα στο σφυρί (τόσα είναι υποθηκευμένα στα κόκκινα δάνεια) από τα οποία τα μισά αφορούν πρώτες κατοικίες.

Η δημιουργία ενός κινήματος κατά τον πλειστηριασμών την συγκεκριμένη στιγμή σε συνδυασμό με τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών προφανώς και θα κάνει την κατάσταση ασφυκτική, καθώς η κυβέρνηση δεν έχει να κάνει και πολλές κινήσεις.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι κορυφαίοι κυβερνητικοί παράγοντες διαψεύδουν τις πληροφορίες που υπάρχουν στον τύπο ότι θα υπάρξει ένα νέο πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ (εφαρμόστηκε την περίοδο του κορωνοϊού), καθώς όπως υποστηρίζουν κάτι τέτοιο θα εκτροχιάσει τον προϋπολογισμό.

Οι τράπεζες ωστόσο μπροστά στο ενδεχόμενο να αυξηθούν ακόμα περισσότερο τα κόκκινα δάνεια εξ αιτίας των αυξήσεων των επιτοκίων πιέζουν την κυβέρνηση να βάλει το χέρι στην τσέπη.

Όπως ήταν λογικό το θέμα αυτό απασχόλησε και την συνέντευξή τύπου που έδωσε ο πρωθυπουργός στην Πάτρα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε εξαιρετικά δυσάρεστο να χάνει ένας άνθρωπος το σπίτι του σε πλειστηριασμό και ανέφερε ότι κάθε τέτοια περίπτωση πρέπει να αντιμετωπίζεται με σεβασμό και ευαισθησία.

Απέφυγε ωστόσο να αναφερθεί στη σπασμένη πόρτα του σπιτιού της Ιωάννας Κολοβού που άνδρες της αστυνομίας την είχαν σπάσει με σιδεροπρίονο, ενώ την απώθησαν με βία όταν πήγε να πάρει τα προσωπικά της αντικείμενα.

Όπως ήταν αναμενόμενο ο πρωθυπουργός, κατηγόρησε τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τσίπρα για υποκρισία, αφού όπως είπε, ήταν αγκαλιά με την κ. Κολοβού, ενώ ήταν ο πρωθυπουργός που θέσπισε και ευνόησε νομοθετικά τις εταιρείες εξαγοράς κόκκινων δανείων και επί ημερών του έγιναν 30 χιλιάδες πλειστηριασμοί.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε ακόμα ότι ο πτωχευτικός νόμος που ψήφισε η κυβέρνηση, προσφέρει πολλές δυνατότητες στους πολίτες να διασώσουν τις περιουσίες τους και ότι οι πλειστηριασμοί παραμένουν μία μικρή εξαίρεση.

«Οι περισσότεροι πολίτες σπεύδουν, ρυθμίζουν και πληρώνουν. Και στο μέτρο των δυνατοτήτων τους είναι συνεπείς κι αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να το αναγνωρίσουμε».

Αναφερόμενος και στα προβλήματα που μπορούν να αντιμετωπίσουν και οι συνεπείς δανειολήπτες εξαιτίας της αύξησης των επιτοκίων ο πρωθυπουργός είπε ότι «επειδή πράγματι τώρα αντιμετωπίζουμε ένα ζήτημα με την αύξηση του κόστους δανεισμού, έχω ζητήσει από το Υπουργείο Οικονομικών να εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητες για τους συνεπείς δανειολήπτες, να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για το ζήτημα αυτό, σε συνεννόηση με τις τράπεζες», αφήνοντας εμμέσως ανοικτό το ενδεχόμενο να αναληφθεί μία κυβερνητική πρωτοβουλία προς αυτή την κατεύθυνση.

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ίλον Μασκ ανησυχεί για την Ελλάδα: Tο πρώτο έθνος που θα υποστεί “πληθυσμιακή κατάρρευση

Την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Ίλον...

Ιεράπετρα: Δολοφονία ο θάνατος 65χρονου Γερμανού

Θρίλερ με τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού που διέμενε...

Μιχάλης Βιρβιδάκης: “Γιατί να μην υπάρχει στην Κρήτη ένα Κρατικό Θέατρο Νοτίου Ελλάδος;”

Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης είναι η ψυχή του θεάτρου Κυδωνία στα Χανιά. Οι περισσότεροι...

Στη Βουλή η ξενοδοχοποπιηση στο Λόφο Καστέλι από τον Μ. Συντυχάκη

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη κατάθεσε...