22.8 C
Chania
Monday, September 30, 2024

Στα χέρια της Αστυνομίας οι δύο Έλληνες από τον άγριο καβγά στις Καλύβες – Αναμένονται τα αποτελέσματα της νεκροψίας

Ημερομηνία:

Σε πέντε προσαγωγές ατόμων προχώρησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, μετά τον χθεσινό (11/6) άγριο καβγά στις Καλύβες Αποκορώνου, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός 20χρονου ναυαγοσώστη.

Από τα πέντε άτομα που είχαν προσαχθεί, οι δύο Έλληνες, ηλικίας 24 ετών, κρατούνται ακόμα, καθώς φέρονται να είχαν άμεση εμπλοκή στο θανατηφόρο επεισόδιο.

Αντιθέτως, δεν προέκυψαν στοιχεία εμπλοκής για τους τρεις αλλοδαπούς, έναν 19χρονο Ρουμάνο, έναν 28χρονο Γεωργιανό και έναν 18χρονο Βούλγαρο, οι οποίοι ήταν στην ίδια παρέα με τους δύο Έλληνες.

Προς το παρόν, η κράτηση των δύο 24χρονων αφορά στη συμμετοχή τους στη συμπλοκή. Παράλληλα, αναμένονται με ενδιαφέρον τα αποτελέσματα της νεκροψίας-νεκροτομής, τα οποία ενδέχεται να οδηγήσουν στην απαγγελία κατηγορίας για ανθρωποκτονία.

Όπως έγραψε το Creta24, σύμφωνα με μαρτυρίες είχε προηγηθεί συμπλοκή του 20χρονου με δύο νεαρούς, σε βάρος των οποίων ασκήθηκαν διώξεις για συναυτουργία σε θανατηφόρο σωματική βλάβη και αναμένεται να απολογηθούν την Παρασκευή.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο των δύο νεαρών Ιωάννη Ντερμανάκη, οι νεαροί που οδηγήθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης στον εισαγγελέα, δεν ανέφεραν συγκεκριμένα το λόγο για τον οποίο συνεπλάκησαν με τον 20χρονο, παρά μόνο μίλησαν για κάποια αρχική φιλονικία, η οποία κλιμακώθηκε.

«Βεβαιώνεται από αυτόπτες μάρτυρες ότι ο θανών ήταν εκείνος που επιτέθηκε πρώτος. Δεν φέρει κανένα τραύμα που να αποδίδεται στους κατηγορουμένους, αναμένουμε την ιατροδικαστική έκθεση και την λήψη αποδεικτικού υλικού όπως μαρτυρίες και βίντεο», δήλωσε ο κ. Ντερμανάκης.

Ο ίδιος μάλιστα υποστήριξε πως ενδεχομένως ο 20χρονος τραυματίστηκε από τον τρόπο με τον οποίο ο ίδιος χτύπησε τους εντολείς του με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο. «Η όλη εικόνα είναι ότι ο θανών, και δεν τον λέω τυχαία θανόντα και όχι θύμα, επιτέθηκε βιαιότατα στους κατηγορούμενους με χτυπήματα πολύ επικίνδυνα. Θεωρώ ότι ένα από αυτά τα χτυπήματα που έδωσε στον έναν κατηγορούμενο με το κεφάλι του, θα το πω απλά, κουτουλιά, ίσως είναι αιτία του αυτοτραυματισμού του και στη συνέχεια του επελθόντος θανάτου του», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η φονική επίθεση σημειώθηκε στην Πλατεία των Καλυβών. Ο 20χρονος υπέστη ανακοπή καρδιάς αμέσως μετά τον καβγά με τους δύο Έλληνες.

Κάτοικοι της περιοχής που βρέθηκαν στο σημείο αντέδρασαν άμεσα, προσφέροντας τις πρώτες βοήθειες και εφαρμόζοντας ΚΑΡΠΑ, μέχρι την άφιξη του ασθενοφόρου για τη διακομιδή του στο Νοσοκομείο Χανίων. Δυστυχώς, ο άτυχος νεαρός δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

Η τοπική κοινωνία στις Καλύβες βρίσκεται σε αναστάτωση, με το συμβούλιο της κοινότητας να συνεδριάζει εκτάκτως. Σύμφωνα με μαρτυρίες, στο παρελθόν είχαν σημειωθεί και άλλα περιστατικά παραβατικής συμπεριφοράς στην περιοχή.

Η υπόθεση του θανάτου του 20χρονου ναυαγοσώστη έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη, ενώ οι έρευνες για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και την τιμωρία των υπαίτιων συνεχίζονται.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Οι Απαράδεκτοι”… Υποστηρίζουν τη Διαμαντοπούλου | Φωτός

Ένα διαφορετικό βίντεο προεκλογικής εκστρατείας για τις εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ, δημοσίευσε...

Τώρα αμερικάνοι συνταξιούχοι και στο Κουμ – Καπί;

Υπάρχει μία τάση τα τελευταία χρόνια που διαρκώς γίνεται...

Ο Παύλος Πολάκης ξεκινά σήμερα από τα Χανιά την προεκλογική του εκστρατεία για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ

Την πρώτη του συγκέντρωση ως υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξήγγειλε...