Στα Χανιά ετοιμάζεται οικολογικό σχολείο!

Κανένα σχόλιο

Στη πόλη των Χανίων στη Κρήτη, η Δημοτική Αρχή Χανίων ανακαινίζει ουσιαστικά το Δημοτικό σχολείο στο Πασακάκι, στη δημοτική ενότητα Ελευθερίου Βενιζέλου του Δήμου Χανίων.

"Sponsored links"

Ειδικότερα, ο Δήμος Χανίων έχει εντάξει το συγκεκριμένο έργο στο Ε.Σ.Π.Α. και πιο συγκεκριμένα στο «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον – Αειφόρος Ανάπτυξη». Ο συνολικός προυπολογισμός του έργου αγγίζει τα 430.000 ευρώ.

Οι ανακαινίσεις στο σχολικό συγκρότημα έχουν να κάνουν καταρχήν με αντικατάσταση των εξωτερικών κουφωμάτων με κουφώματα PVC διπλού υαλοπίνακα με παράλληλη αντικατάσταση των ποδιών από μάρμαρο. Ακόμη πραγματοποιούνται εργασίες αντικατάστασης των παλαιών θερμαντικών σωμάτων ώστε να υπάρξει εξοικονόμηση ενέργειας. Επίσης, στη διαδικασία βρίσκεται η πλήρης κατασκευή θερμομόνωσης στο δώμα του σχολείου σύμφωνα με τις πλέον πρωτοποριακές προδιαγραφές ούτως ώστε να υπάρχουν όσο το δυνατόν λιγότερες θερμικές απώλειες.

Ευχή είναι να ολοκληρωθούν τα έργα επιτυχώς το συντομότερο και το παράδειγμα του δημοτικού σχολείου στο Πασακάκι να γίνει πρότυπο και σε περισσότερα σχολεία. Βέβαια τα σχολεία πλέον σε ολόκληρη την Ελληνική επικράτεια αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα με τις τρομαχτικές ελλείψεις διδακτικού προσωπικού, ωστόσο ο οικολογικός χαρακτήρας του σχολείου είναι κάτι που θα πρέπει συνεχώς να απασχολεί τη Πολιτεία.

Πηγή: ecotimes.gr

 

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live