22.8 C
Chania
Monday, October 7, 2024

Στα Χανιά η πρώτη προεκλογική ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ημερομηνία:

Η πρώτη προεκλογική ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη θα γίνει επίσημα το Σάββατο και μάλιστα από την πατρίδα του, την Κρήτη, κάτι που κι αυτό έχει τη σημειολογία του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία:

«Ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρίσκεται το Σάββατο 22 Απριλίου στα Χανιά, όπου και θα πραγματοποιήσει στις 19:00 ανοιχτή ομιλία στην Πλατεία Γ. Κατεχάκη στο Παλιό Λιμάνι της πόλης».

Με όλα τα δεδομένα να συγκλίνουν στην απόφαση του πρωθυπουργού να πάει το Σάββατο το πρωί στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κ. Σακελλαροπούλου, και να ανακοινώσει επίσημα τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών στις 21 Μαίου, η συγκέντρωση αυτή στα Χανιά θα είναι και η πρώτη με καθαρό προεκλογικό αέρα.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τη συνάντηση αυτή, αναμένεται να εκδοθεί το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο θα θυροκολληθεί στη Βουλή, προκειμένου να αρχίσει και επίσημα η προεκλογική περίοδος, όπως προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις.

Η επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου ξεκινά με την δημοσίευση του Προεδρικού Διατάγματος, οπότε τίθενται σε ισχύ μία σειρά από διαδικασίες και οι αντίστοιχες προθεσμίες. Μετά από 10 μέρες από την έναρξη της προεκλογικής περιόδου γίνεται η ανακήρυξη των υποψηφίων από τα αρμόδια δικαστήρια και στις 12 μέρες, λήγει η επίδοση στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου των δηλώσεων για την κατάρτιση των συνδυασμών.

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πρώτος με 10 μονάδες διαφορά ο Ανδρουλάκης, δεύτερος ο Δούκας

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος της διαδικασίας εκλογής νέου προέδρου...

Σοβαρές καταγγελίες από μηχανικούς Χανίων για παρατυπίες σε δικαστικό έλεγχο – Αποφάσισαν αποχή

Μηχανικοί των Χανίων καταγγέλλουν σοβαρές παρατυπίες κατά τη διάρκεια...

Εστίαση: Φορολογούν τώρα και τα… πουρμπουάρ – Τα POS μετατρέπουν το φιλοδώρημα σε μέρος του μισθού

Ένα σοβαρότατο πρόβλημα που έχει προκύψει στα καταστήματα εστίασης...

«Νομοθετήστε για τα smartphones σαν να είναι τσιγάρα», λέει υψηλόβαθμο στέλεχος του ΠΟΥ

Την άποψη ότι τα κινητά τηλέφωνα πρέπει να αντιμετωπίζονται από τους...