29.8 C
Chania
Sunday, June 23, 2024

Στα Χανιά το αεροπλανοφόρο «Charles De Gaulle» – Σε κινητοποίηση καλεί το ΚΚΕ

Ημερομηνία:

Άλλο ένα τεράστιο πολεμικό πλοίο φτάνει στα Χανιά.

Το αεροπλανοφόρο «Charles De Gaulle», θα δέσει στη Σούδα από τις 18 Φλεβάρη συμμετέχοντας σε ασκήσεις συνεκπαίδευσης με μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού και αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας, στη βάση της «στρατηγικής συμφωνίας» Ελλάδας και Γαλλίας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο θα ελλιμενιστεί στη Σούδα. Πριν ένα ακριβώς χρόνο είχε πραγματοποιηθεί παρόμοια άσκηση με τη συμμετοχή ελληνικών και γαλλικών δυνάμεων και βεβαίως με τη συμμετοχή και του «Charles De Gaulle». Λίγους μήνες μετά ξαναβρέθηκε στη Σούδα στα πλαίσια μίας ακόμα πολυεθνικής άσκησης.

Πανίσχυρο και επιβλητικό το αεροπλανοφόρο, σύμβολο ναυτικής ισχύος της Γαλλίας, με μήκος 242 μέτρα, 24 Μαχητικά Rafale, 2 Ιπτάμενα ραντάρ Hawkeye, 4 ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα, 1350 άτομα πλήρωμα και 800 στελέχη Ειδικών Επιχειρήσεων. Στο υπόστεγο συντήρησης του Σαρλ Ντε Γκολ πάνω από 300 τεχνικοί καθημερινά συντηρούν τα μαχητικά ώστε να είναι και τα 24 σε επιχειρησιακή ετοιμότητα.

Μια σειρά παράγοντες συνδέουν την «κινητικότητα» αυτή με τα σχέδια του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και της – υπό αμερικανική καθοδήγηση – «Ομάδας Επαφής για την Ουκρανία», που συνεδριάζει εκ νέου στις 14/2 στις Βρυξέλλες με βασικό αντικείμενο την αποστολή αρμάτων μάχης ή ακόμα και μαχητικών αεροσκαφών προς ενίσχυση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Πικετοφορία και ομιλία Παφίλη από το ΚΚΕ

Μεταξύ αυτών που αντιδρούν έντονα είναι και το ΚΚΕ το οποίο με ανακοίνωσή του καλεί σε πικετοφορία την Παρασκευή στις 7 στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς και στη πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ το Σάββατο με ομιλητή τον Θανάση Παφίλη μέλος της Κ.Ε και επικεφαλή του Ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΚΚΕ.

Αναφέρεται σχετικά σε ανακοίνωση:

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ καλεί τον Χανιώτικο λαό και την νεολαία του νομού μας, να διατρανώσουν την αντίθεσή τους, στην μετατροπή της Πόλης μας σε μόνιμο σημείο ανεφοδιασμού των ΝΑΤΟϊκών πληρωμάτων. Η Βάση της Σούδας θα φιλοξενήσει αυτές τις μέρες πολεμικά πλοία του ΝΑΤΟϊκού στόλου όπως το Αμερικάνικο «USS Hersel Woody Williams» και το Γαλλικό αεροπλανοφόρο «Charles De Gaulle».

Ο σταθερός ελλιμενισμός στην Σούδα των ΝΑΤΟϊκών πλοίων, είναι ένας ακόμα κρίκος στην βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, συνολικά στα πολεμικά σχέδια των ιμπεριαλιστών στην περιοχή της Ν.Α Μεσογείου.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ έχει τεράστιες ευθύνες, που με την πολιτική που ακολουθεί και την ουσιαστική στήριξη ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και των υπόλοιπων αστικών κομμάτων έχει μετατρέψει τον τόπο μας τόσο σε ορμητήριο της πολεμικής μηχανής του ΝΑΤΟ, που σπέρνει τον θάνατο σε μια σειρά λαούς , όσο και σε μαγνήτη κινδύνων. Είναι ψέμα ότι η συγκέντρωση στην περιοχή πολεμικών πλοίων, η βαθύτερη εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς μας προστατεύει. Τα ίδια τα γεγονότα διαψεύδουν τα «παπαγαλάκια» της κυβέρνησης, τους απολογητές του σταθερού εναγκαλισμού με τις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ. Η βαθύτερη εμπλοκή δεν εμπόδισε την Τουρκική αστική τάξη να κλιμακώνει τις προκλήσεις απέναντι στα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, να απαιτεί την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών, ενώ προχωράνε τα σχέδια συνδιαχείρισης στο Αιγαίο, με την υψηλή εποπτεία του ΝΑΤΟ και την παραίνεση των ΗΠΑ ,ώστε οι δύο αστικές τάξεις να τα βρούνε!

Όλα αυτά την ίδια στιγμή που ο ελληνικός λαός πληρώνει πάνω από 4 δις για τους ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς, που καμία σχέση δεν έχουν για την άμυνα της χώρας.

Καμία ασφάλεια δεν παρέχει η Βάση στα Χανιά, αντίθετα τα τεράστια έργα που έχουν δρομολογηθεί, μεγαλώνουν τους κινδύνους που μπλέκεται ο λαός μας. Την ίδια στιγμή που λένε , ότι η ΝΑΤΟϊκή συμμαχία εξασφαλίζει την «ασφάλεια» μας, στην Σούδα φιλοξενούνται τοξικά απόβλητα ένα βήμα από τα σπίτια μας! Ένα χρόνο μετά την έναρξη του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία, με την απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας, η χώρας μας, έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο στρατηγείο του ΝΑΤΟ, ενώ ένας τεράστιος όγκος πολεμικών μέσων συγκεντρώνεται στην Κρήτη. Την ίδια στιγμή που το νησί μας μετατρέπεται σε ορμητήριο, η Βάση έχει στοχοποιηθεί από τους ανταγωνιστές των ΗΠΑ. Δεν είναι τυχαίο ότι ρώσικα στρατεύματα έχουν κάνει ασκήσεις προσομοίωσης και υπάρχουν σχέδια για πλήγματα σε ΝΑΤΟϊκές βάσεις, όπως της Σούδας και της Αλεξανδρούπολης.

Την πολιτική της ολοένα και βαθύτερης εμπλοκής υπηρέτησαν με συνέπεια όλες οι κυβερνήσεις , όπως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που εγκαινίασε τον στρατηγικό διάλογο με τις ΗΠΑ , που εντέλει υπέγραψε η κυβέρνηση της Ν.Δ. Σαν να μην έφτανε ο σφιχτός εναγκαλισμός με τις ΗΠΑ, η χώρας μας συμμετέχει ενεργά και στα πολεμικά σχέδια των Γάλλων, με την αμυντική Συμφωνία Ελλάδας –Γαλλίας που είναι ένα ακόμα βήμα για την εμπλοκή σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις από την Ανατ. Μεσόγειο έως τον Περσικό και την Υποσαχάρια Αφρική.

Τα Χανιά δεν έχουν «ανάγκη» τα ματωμένα δολάρια των ιμπεριαλιστών, αυτό που έχουν ανάγκη οι μικροί ΕΒΕ, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι βιοπαλαιστές αγρότες του Νομού μας, είναι μέτρα στήριξης για να προστατευθεί το λαϊκό εισόδημα από το κύμα ακρίβειας, από το τεράστιο κόστος παραγωγής, ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις για τους εργαζόμενους, με κατάργηση του αντεργατικού πλαισίου που ψήφισαν από κοινού όλες οι κυβερνήσεις.

Το ΚΚΕ απευθύνει κάλεσμα σε κάθε προοδευτικό άνθρωπο, σε κάθε αγωνιστή που είδε το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ να ξεπουλάνε τον αγώνα που είχε δώσει όλες τις προηγούμενες δεκαετίες για να κλείσει η Βάση της Σούδας. Τώρα είναι η ώρα, ώστε να συμπορευτεί με το μόνο Κόμμα που έχει σύγχρονο και επεξεργασμένο σχέδιο για να απεμπλακούμε από τις συμμαχίες του θανάτου, με τον λαό νοικοκύρη στον τόπο του. Τώρα είναι η ώρα, να δυναμώσει το ΚΚΕ , στους αγώνες αλλά και σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις του επόμενου διαστήματος. Τώρα είναι η ώρα ώστε να δυναμώσει η πάλη του λαού και της νεολαίας ώστε:

• Να σταματήσει αμέσως η συμμετοχή και η εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία.

• Να κλείσει τώρα η Βάση της Σούδας και όλες οι στρατιωτικές βάσεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στη χώρα μας που αξιοποιούνται ως ορμητήρια πολέμου. Τα ελληνικά εδάφη, υποδομές και μέσα να σταματήσουν να είναι στρατιωτικά – πολεμικά προγεφυρώματα.

• Να καταργηθεί η Ελληνοαμερικάνικη Συμφωνία για τις Βάσεις , η συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας και όλες οι συμφωνίες που εμπλέκουν την χώρα μας, στα πολεμικά σχέδια των ιμπεριαλιστών.

• Κανένα ελληνικό στρατιωτικό σώμα να μη σταλεί στην Ουκρανία, σε χώρες που συνορεύουν με αυτήν ή σε άλλες ιμπεριαλιστικές αποστολές. Κανένας στρατευμένος, αξιωματικός ή υπαξιωματικός εκτός συνόρων. Να σταματήσει η αποστολή πολεμικών εφοδίων και μέσων από την Ελλάδα.

• Να αρθούν οι κυρώσεις της Ελλάδας προς τη Ρωσία, στο πλαίσιο των κατευθύνσεων της ΕΕ, που έχουν και μεγάλες οικονομικές επιπτώσεις στον ελληνικό λαό.

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

1 ΣΧΟΛΙΟ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χωρίς νερό οι κάτοικοι του κτήματος “Νέα Γη” της Κάινας επειδή… δεν έχει τουρίστες;

Σε μία σημαντική καταγγελια προχωρούν κάτοικοι του κτήματος "Νέα...

Πένθος στον εμπορικό κόσμο των Χανίων για τον θάνατο του Χαράλαμπου Καρακίτσου

Η συλληπήρια ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων...

Συλλυπητήρια ΝΕ Χανίων του ΚΚΕ για τον θάνατο του Χαράλαμπου Καρακίτσου

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά...

SYN.KA: Ανανεωμένο κατάστημα στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου!

Τα εγκαίνια του καταστήματος θα πραγματοποιηθούν στις 27 Ιουνίου Η...